Doma Aktualno Bo vodenje razvojne agencije prevzel Hrastničan?

Bo vodenje razvojne agencije prevzel Hrastničan?

Jani Medvešek je tudi svetnik Občinskega sveta Hrastnik

Regionalna razvojna agencija Zasavje je ostala brez direktorja, ko je Tadej Špitalar nastopil novo delovno mesto v vlogi direktorja zagorske občinske uprave. Začasno je vedejevstvo prevzela Tjaša Polc, po zaključenem razpisu pa morajo občinski sveti potrditi novo vodjo agencije.

Prvi, ki bodo potrjevali direktorja, bodo v Trbovljah. Na seji, ki bo prihodnji teden bodo trboveljski svetniki odločali, ali je kandidat, ki ga je izbral svet zavoda primeren. Neuradno naj bi šlo za Hrastničana Janija Medveška, ki trenutno vodi Mladinski center Hrastnik, bil pa je tudi kandidat za župana Hrastnika na zadnjih lokalnih volitvah.

Novega direktorja morajo potrditi vsi trije zasavski občinski sveti, in če bo temu tako, bo z delom le ta nastopil že 1. oktobra. V nasprotnem primeru, torej če le v eni od občin kandidata ne potrdijo, bo potrebno podaljšati vedejevstvo in ponoviti razpis. Kar pa bi bilo, po besedah predsednika Sveta zavoda RRAZ Mitja Koprivška slabo za delo agencije.

Od novega direktorja pričakujejo dobro mero regijskega delovanja in aktivno vključevanje v nove razpise, ki se napovedujejo v prihodnosti, je še dodal Koprivšek. Na razpis za direktorja so prejeli 5 prijav, 2 kandidata sta svoji prijavi umaknila. S preostalimi so se člani sveta sestali in z njimi opravili razgovore ter nato izbrali favorita.

Regionalna razvojna agencija išče direktorja

Print Friendly, PDF & Email