Doma Aktualno Bo županja zmanjšala občinsko upravo?

Bo županja zmanjšala občinsko upravo?

V začetku tega tedna je vodenje trboveljske občine Vili Treven predal mlajši kolegici Jasni Gabrič, ki smo jo ujeli pri urejanju papirjev in selitvi iz podžupanske v župansko pisarno.

Se z novo metlo obetajo tudi novi ljudje?

‘Vedno pravim, da imaš lahko še tako dobre načrte, če nimaš dobre ekipe in postavljene tako, da vse funkcionira’ je dejala županja, ko smo jo obiskali po primopredaji. Začenja na začetku, z urejanjem pisarne, papirologije in ekipe. Obljubila je, da se bo najprej sestala s sodelavci in sprejela tudi njihove morebitne dobre predloge.

Tik pred volitvami smo poročali o pismo takrat še podžupanje in županske kandidatke Gabričeve svojim sodelavkam, z obtožbami da javno novačijo volivce naj volijo njenega protikandidata. Zadeva ni šla na sodišče, je pa prišla v medije in vendarle se postavi vprašanje, kakšni bodo odnosi med delavkama in županjo. Gabričeva pravi, da ni zamerljiva in da želi delati predvsem v dobro občine. Bomo pa dogajanje seveda spremljali tudi mi.

Največ zaposlenih na trboveljski občini

Da ima Občina Trbovlje največ zaposlenih je jasno tudi županji. ‘Najprej moramo narediti optimalno postavitev, takrat bomo lahko zmanjševali.’ Obljubila je, da bo šlo za mehko odpuščanje saj ima občina nekaj zaposlenih, ki bi se lahko v kratkem upokojili.

Podžupan bo.

Da podžupan bo, je Gabričeva že odločena. ‘Nekaj predlogov in želja je bilo na strani svetnikov, a se še pogovarjamo’ je dejala. Slišali smo govorice, da naj bi to mesto zapolnil županski kandidat SMC Tadej Špitalar, a županja tega ni ne ovrgla, ne potrdila. Kot pravi pa je sama slišala govorice tudi za mnogo drugih. Je pa potrdila še, da kdorkoli bo prevzel to funkcijo, bo delo opravljal profesionalno.

Se bo SMC-jev Tadej Špitalar pridružil Gabričevi pri vodenju občine?

foto: Arhiv Občine Trbovlje, FB SMC, zon.si

Print Friendly, PDF & Email