Doma Aktualno Bodo Radeče bogatejše za četrt milijona iz naslova loterije?

Bodo Radeče bogatejše za četrt milijona iz naslova loterije?

Zmagovalna kombinacije vplačana na BS Radeče.

Prva sedmica po dolgem času je bila izžrebana v prvem letošnjem kolu in težka je 1.713.577 evrov. Vplačana pa v Radečah.  

Zmagovalni loterijski listek je bil, po podatkih Loterije Slovenije, vplačan v Radečah na bencinskem servisu. In, če ima tisti, ki je listek vplača tudi stalno prebivališče tam, bo to pomenilo zmagovalno kombinacijo tudi za občino.

Občini 257.000 evrov – bodo to Radeče?

Na spletni strani Loterije Slovenije je pojasnilo, da so dobitki v vrednosti 300 evrov ali več skladno z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo obdavčeni s 15-odstotnim davkom, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Tokrat bo torej občina iztržila nekaj več kot 257.000 evrov, srečnežu pa bo ostalo 1.456.540 evrov.

Dobitek lahko igralec prevzame 3. delovni dan od objave uradnega poročila, to je od srede prihodnji teden dalje, nam je povedala Mateja Slamnik Kos iz Loterije Slovenija. Loterija skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov objavi le kraj vplačila dobitnega listka, v tem primeru je to BS Petrol v Radečah, medtem ko občine prebivališča stalnega dobitnika ne objavijo. Se pa radi o izrednih prilivih v občinske proračune ponavadi pohvalijo župani, saj občina stalnega prebivališča dobitnika dobi kar 15 odstotkov.

Print Friendly, PDF & Email