Doma Aktualno Bohemian Rhapsody prihaja “čez hrib”

Bohemian Rhapsody prihaja “čez hrib”

Naveza Hrastnik – Trbovlje bo letos že drugič zapored postala prestolnica glasbe, zabave, druženja in ljubezni. »Čez hrib«, kakor bi rekli domačini se bo danes in jutri zopet dogajalo, prihaja namreč Hi Festival.

Hrastniška mladina se je odločila, da vajeti dogajanja v dolini vzame v svoje roke. Študentska organizacija Hrastnik v sodelovanju z Mladinskim centrom Hrastnik, Klub B Trbovlje in New Vision Agency, bo že drugo leto zapored na Ojstrem ponudila nekaj drugačnega.

»Hi Festival je živ dokaz, da zasavska mladina trdo dela, se povezuje v lokalnem okolju in poskuša razbiti stereotipe o razvoju regije. Pred manj kot letom in pol je bil Hï Festival le ideja v glavah posameznikov, sedaj pa je vlak, ki se ga ne da več ustaviti. Močan tim in zagnanost sta jedro vsakega projekta!« pojasni Jernej Peklar, predsednik Študentske organizacije Hrastnik in vodja organizacijskega tima.

Glasbeni program se bo zvrstil skozi dva dni na dveh odrih. V petek bodo odra zavzeli izvajalci elektronske glasbe.

Prvi oder bo namenjen svetovnim zvezdam, tako bo slišati Plastic Funk iz Nemčije, Furious Stylez iz ZDA, Joe2Shine iz Hrvaške, ter slovenski tercet mednarodno priznanih »sukačev plošč« Mike Vale, Clay Clemens, ter domačin Stanny Abram.

Drugi oder pa bodo zavzeli Bass Fighters, izvajalci tako imenovanega Drum’n’Bass, ki veljajo za najbolj prodorno slovensko skupino tega žarna.

Sobota bo poskrbela tudi za ljubitelje rock glasbe. Glavni oder bodo ogrevali Zasavju dobro znani Red Five Point Star s svojo mešanico punk rock, ska glasbe. Nato pa bo sledil še spektakel, ki je v Beogradu poskrbel, da so prodali neverjetnih šestdeset tisoč vstopnic. Queen Real Tribute veljajo za enega najboljših in avtentičnih tribute skupin, ki preigravava kakopak skladbe legendarnih Queenov in Freddya Mercurya.

Drugi oder bo zasedel Stanny Abram s prijatelji, tako da se obeta še ena dobra doza elektronske glasbe.

Velja omeniti tudi, da na Hi Festival lahko pridete s šotorom. V kampu obljubljajo različne animacije in dogodke, za brezskrbno uživanje bo v kampu tudi trgovinica, cona za počitek in regeneracijo ter celo make up in frizerski salon.

Print Friendly, PDF & Email