Doma 1+1=2 Boljši časi za zagorske bralce

Boljši časi za zagorske bralce

Odločno premalo prostora ima že leta zagorska knjižnica, ki je vsako leto težje reševala prostorsko stisko. Po več letih čakanja knjigoljubce čakajo boljši časi.

V kratkem bo Občina objavila razpis za obnovo knjižnice in tako se bo zgodba iz papirologije preselila v stene, strope in tla. Nekdanji prostor pošte, nato ZZZS-ja je že pred časom odkupila Občina Zagorje. 160 tisoč evrov za 200 kvadratnih metrov so namenili, tokrat pa bodo za obnovo, ki naj bi obsegala od menjav inštalacij, preureditve prostorov, nove opreme … letos namenili 65.000 evrov. Razliko bodo zagotovili v prihodnjem letu, ko bo investicija tudi končana in prostori pripravljeni za selitev.

V na novo pridobljenih prostorih naj bi uredili mladinski oddelek, nam pojasni prvi mož knjižnice Matej Strgaršek, ki je posebej ponosen še na ureditev dostopa za invalide in mamice z vozički.

Objekt nekdanje pošte bo v zadnjem kvartalu letošnjega leta doživel tudi nekaj manjših zunanjih sprememb, največje presenečenje za obiskovalce pa bo tisto pod streho.

Plani za ureditev knjižnice v prihodnjih dveh letih so, še doda Strgaršek, da bi spodnji del, kjer sedaj domuje mladinski oddelek spremenili v leposlovni odrasli oddelek, zgornji prostori pa bi služili strokovni literaturi.

Bralno značko v Zagorju zbirajo tudi odrasli

Print Friendly, PDF & Email