Doma Aktualno Božički obdarijo tudi starejše

Božički obdarijo tudi starejše

Prav vsi si želimo biti obdarjeni in starost pri tem ne igra pomembne vloge. Zato so se na OŠ Tončke Čeč v tem letu odločili, da namesto otrok obdarijo starostnike oz. babice in dedke, ki so prav tako veseli pozornosti.

V okviru projekta Božiček za en dan so že petič združili moči učenci in učitelji trboveljske šole in pripravili 21 daril. Zakaj ravno 21? Ker je vsaka razredna skupnost pripravila svojega. V akciji so sodelovali tudi učitelji, ki so za starostnike oblikovali dve darili.

Po informacije – koga obdariti?

Trboveljska šola, ki nosi ime po narodni herojinji Jugoslavije, je nato potrebovala seznam. Obrnili so se na Društvo upokojencev, ki je vključeno v projekt Starejši za starejše in Anka Sotlar jim je priskočila na pomoč. Izročila jim je število starostnikov in njihov poimenski seznam, ki je razkrival, kdo bi bili daril najbolj vesel zaradi takšnega življenjskega položaja, ki jim otežuje, da bi si sami privoščili kakšen priboljšek.

Da so se odlično izkazali, jim je potrdila tudi prostovoljka projekta Starejši za starejše, Breda Perme, ki se je učencem in učiteljem v imenu starostnikov tudi pisno zahvalila. “Starostniki so bili nad darili navdušeni in sreče ob odpiranju daril niso mogli zadrževati, “ je še povedala pedagoginja Mojca Arh iz OŠ Tončke Čeč.

Print Friendly, PDF & Email