Doma 1+1=2 Božičkova pomočnika – trboveljska dijaka letos vključila celotno šolo!

Božičkova pomočnika – trboveljska dijaka letos vključila celotno šolo!

Matic in Matej

Projekt Božičkova tovarna daril v organizaciji Humanitarnega društva Enostavno pomagam iz Celja je že lani pritegnil Matica Zamudo in Mateja Strnišo, da sta stopila v akcijo in obdarila dva otroka. Letos pa sta storila korak naprej in namesto, da bi sodelovala le kot posameznika, povabila k dobrodelnosti kar celotno Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje.

Majhen prispevek za veliko veselje

Nekaj dijakov posameznih letnikov in profesorjev se je brez pomišljanja odzvalo. Zbrali so sredstva h katerim je bil dodan izkupiček od prodaje Matičevih in Matejevih koledarjev in sledilo je sestavljanje paketov, katere so ovili v praznični darilni papir in jih namenili dvanajstim otrokom iz socialno šibkih družin. Tem starši najverjetneje darila v prazničnem času ne bi mogli zagotoviti, zato sta Božičkova pomočnika, Trboveljčan Matic in Radečan Matej ob uspeli akciji osebno zadovoljna: “Veseli naju, da smo skupaj pokazali, da nam je mar, ter da smo vsak s svojim delčkom prispevali za nasmehe na otroških obrazih.”

Podpora z izbiro otroka s smrečice

Vsak posameznik lahko podpre projekt tako, da si iz smrečice izbere otroka (v starosti do 15 let), nato pa se darilo sestavi tako, da vsebuje pet stvari: igračo, oblačilo, nekaj za šolo ali ustvarjanje, nekaj za posladkati in nekaj po lastni izbiri.

Zakaj pomagati?

Razloge, zakaj sta pristopila že lani in z razveseljevanjem v nadgrajenem smislu nadaljevala tudi letos, dijaka 4. letnika smeri strojni tehnik strneta s citatom angleškega pesnika Williama Wordswortha: »Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimena in pozabljena dela dobrote in ljubezni.«

Print Friendly, PDF & Email