Doma Aktualno Brez izgovorov: Če se hoče, se da!

Brez izgovorov: Če se hoče, se da!

Še ni minil teden dni, ko smo poročali o kupu komunalnih in nevarnih odpadkov ob glavni cesti v Bevškem. In že so vidne spremembe. 

Inšpekcija je dvignila roke – češ da to ni na prioritetni listi, pa čeprav je minilo že leto dni od našega zadnjega pisanja o tem, kupi odpadkov pa so tam še kakšno leto več. Zasavski inšpektor pri nevarnih odpadkih, kot pravi, ni pristojen. Sedaj pa je bilo mogoče to rešiti kar takoj. Pa poglejmo kako …

Po naši prvi objavi na občini zavihali rokave

Občina Trbovlje je ukrepala že po naši prvi objavi – sporno zemljišče so namreč odkupili in se odločili, da ga uredijo. In res so ga. Neuradno je slišati, da gre za “klump” lokalca, ki ga nobena opozarjanja ne ganejo in je bila odločitev občine edina rešitev, glede na “neučinkovite inšpekcijske službe” kot se je jezila tudi prva Trboveljčanka Jasna Gabrič.

Neurejeno odlagališče odpadnega železja in drugih odpadkov je že nekaj časa kazilo okolico tega dela mesta, pojasnijo odločitev za nakup na občini. V tem tednu so začeli s čiščenjem in ograjevanjem zemljišča, v prihodnjih dneh pa sledi še ozelenitev parcele z nasaditvijo dreves. Na mestu odpadkov so nasuli kamenje, s katerim naj bi preprečili nelegalno odlaganje.

“To je še en izmed kotičkov mesta, s katerim smo želeli divje odlagališče spremeniti v uporaben prostor za občane. Prostor bo ponujal dobro izhodišče za morebitne nadgradnje prostora v prihodnosti, predvsem v smeri preživljanja prostega časa.”

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Inšpekcija že leto dni “nima časa” za kup nevarnih odpadkov ob glavni cesti

Print Friendly, PDF & Email