Doma Šport Brez težav do novih točk

Brez težav do novih točk

1.B.DRL – 21.krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK Črnomelj 33:23 (12:8)

Dol pri Hrastniku – 24.03.2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Majer Dominik in Žitnik Boštjan

DOL: Seme, Kos, Golec; Brilej 7(1), Klepej, Ajdari 3, Zobarič 1, Pintar 6, Bauerheim 1, Gospodarič, Blagotinšek 1, Hribšek 5(2), Cigler 4, Ramić 1, Ribič 3, Simončič 1. Trener Aleš Sirk

ČRNOMELJ: Bagarič, Peteh, Plut; Schweiger 2, Pezdirc 3, Štrucelj M. 9(4), Štrucelj D. 3, Horvat 1, Stariha 4, Mihelič, Medic, Slemenšek 1. Trener Šutej Zoran

Sedemmetrovke: 7(3); 5(4)

Izključitve: 2 minuti; 8 minut

Dolski rokometaši so tudi to sobotno srečanje uspešno zaključili sebi v prid. V 21. krogu 1.B. državne rokometne lige so v dvorani Dolanka, po prepričljivejši igri vseh 60 minut, zabeležili novo zanesljivo zmago. Tako so se na najboljši možni način oddolžili gostom za izgubljeno točko v spomladanskem delu sezone v Črnomlju.

V uvodnih petih minuta je potekalo izenačeno srečanje, z malo golov na obeh straneh.(3:2), potem pa so domači rokometaši počasi in zanesljivo začeli prevešati tehtnico v svojo korist. Z zadetki razpoloženega Klemna Brileja so v 23. minuti vodili 9:5. Vendar pa je veliko število napak na obeh straneh in pa dobre obrambe vratarja Žige Semeta in na drugi strani Ivana Bagariča botrovalo, da so gledalci v tem delu srečanja videli skromno mero zadetkov na obeh straneh. Gostje so v tem delu srečanja z zadetki bratov Štrucelj še nekako še uspeli držati priključek z domačimi, z golom Domna Hribška pa so gostitelji v zaključku 1.polčasa odšli na odmor s štirimi zadetki prednosti(12:8).

V drugem polčasu so navijači videli hitro in domiselno igro ter odlične obrambe domačega vratarja Žige Semeta. Prednost se je tako iz minute v minuto višala. Kot na prejšnji tekmi, je bil tudi tokrat s šestimi zadetki strelsko razpoložen Rok Pintar. Razigrali so se tudi ostali varovanci trenerja Aleša Sirka ter tako potrdili, da še naprej ostajajo v igri za drugo mesto, ki še vodi v napredovanje. Slednji je v zadnjem delu srečanja v igro na kaljenje poslal tudi igralce s klopi in prav vsi so se vpisali v listo strelcev. Konec tekme so domači navijači pričakali na nogah, in z aplavzom pozdravili novo zmago svojih borcev.

V prvenstvu sedaj sledi krajši premor, naslednja tekma naše članske ekipe pa bo tako v soboto 7.aprila 2018, ko se podajajo na zahtevno gostovanje na Galjevico k Krim-Olimpiji.

Print Friendly, PDF & Email