Doma Aktualno Brez vozniškega, pijana za volan

Brez vozniškega, pijana za volan

Hrastniški policisti so včeraj ob 16. uri moškemu zasegli neznano posušeno rastlino, za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

Zagorski policisti so bili v popoldanskem času na območju Zagorja ob Savi občanu v policijskem postopku zasegli neznano belo prašnato snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Neznana snov bo poslana na analizo in v primeru da se potrdi sum, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja uveden hitri postopek o prekršku z izdajo odločbe.

V nočnem času na območju Kisovca so bili zagorski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Ob prihodu na kraj interventnega dogodka, so policisti zaznali morebitne zdravstvene težave kršiteljice, zaradi česar so obvestili zdravstveno osebje ZD Zagorje ob Savi, ki so ob prihodu na kraj kršiteljici nudili nadaljnjo zdravniško pomoč. V zvezi suma storitve prekrška opredeljenega v Zakonu o varstvu javnega reda in miru policisti še zbirajo potrebna obvestila.

V jutranjem času so na glavni cesti II. reda št. 108  pri nadzoru cestnega prometa imeli zagorski policisti v policijskem postopku voznico osebnega vozila,za katero je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem pokazal rezultat 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi kršitve določil 105. člena Zakona o varnosti cestnega prometa je bil kršiteljici izdan plačilni nalog, ker pa je vozilo vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ji je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o varnosti cestnega prometa zaseženo in bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

Print Friendly, PDF & Email