Doma 1+1=2 Čaka vas velik nabor brezplačnih tečajev in predavanj

Čaka vas velik nabor brezplačnih tečajev in predavanj

Bi se radi brezplačno naučili jezika? Morda vas zanimajo računalniki? V Večgeneracijskem centru Zasavje na Zasavski ljudski univerzi so tudi letos pripravili bogat program različnih brezplačnih aktivnosti.

V Zagorju bodo nadaljevali z izvajanjem tečajev tujih jezikov. Tako se lahko posamezniki, ki želijo obnoviti ali utrditi svoje znanje, vključijo v nadaljevalni tečaj angleščine in nemščine. V Trbovljah bodo izvajali začetni tečaj nemščine. Prav tako za priseljence pripravljajo Ure slovenske kulture, obliko tečaja v okviru katerega se tujci učijo slovenščine in spoznavajo slovensko kulturo.

Navdušenci nad računalniki bodo prišli na svoj račun vsak četrtek od oktobra do konca decembra. V prostorih Rudarskega doma se bodo lahko pridružili Računalniškim uricam, ki bodo potekale od 9.00 do 11.00. V Zagorju se bo program začel v mesecu oktobru.

Vsak ponedeljek ob 17.00 bodo v Zagorju v Graščini slikarske delavnice Slikanje za dušo, ki jih vodi akademska slikarka Severina Trošt Šprogar. Tečaj se začne že v ponedeljek 2. septembra.

Tečaj kuhanja se začne z balkansko kuhinjo

Da vas vsi ti tečaji ne utrudijo preveč se boste lahko mesečno družili tudi na kuharskih tečajih, kjer boste tokrat spoznavali balkansko kuhinjo. V mesecu septembru se boste lahko na Zasavski ljudski univerzi v Zagorju naučili pripraviti pravo krompirušo.

Včasih si želimo zgolj odkritega pogovora. V ta namen se je v Zagorju oblikovala Medgeneracijska skupina Pomladni cvet, ki se srečuje v dnevnem centru na ZLU vsaka dva tedna. S srečanji začnejo 12. 9. 2019 ob 17.00. V Trbovljah pa potekajo srečanja Medgeneracijske skupine Siničke vsak torek ob 10.00 v Rudarskem domu.

Ročne spretnosti boste lahko pokazali v oktobru, ko bo potekala delavnica Obudimo stare zimske navade – pletimo in kvačkajmo. Udeleženci se boste na delavnici naučili plesti in kvačkati, ali pa boste zgolj osvežili svoje znanje in z udeleženci izmenjali znanje in vzorce.

Tudi fizično udejstvovanje je pomembno tako za telo kot duha. Zato se lahko pridružite vadbi športna rekreacija za zdravje na stadionu Rudar vsako sredo od 4.9. dalje. S koncem septembra pa se v predavalnici Delavskega doma Trbovlje ponovno začne izvajati jutranja joga.

Za popestritev jesenskih večerov so v sodelovanju z zasavskimi knjižnicami organizirali štiri zanimiva predavanja. Knjižnico v Hrastniku bo obiskal pater Karel Geržan, ki bo predaval o ironiji in smehu. Pri predavanju izhaja predvsem iz lastnih izkušenj. Pridružite se mu lahko 10.10. ob 18.00.

V zagorski knjižnici se bo mudila Dušica Kunaver, zbirateljica in poznavalka ljudskih izročila in etnološkega gradiva. 22.10. ob 18.30 vam po predstavila Ljudske šege in pripovedi.

Če si lastite kakšen vrtiček ali morda celo kakšno večjo obdelovalno površino bo predavanje agronominje Jerneje Jošar kot nalašč za vas. 7.11. ob 18.00 bo v knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah predavala o tem, katere so najpogostejše bolezni in škodljivci, ki ogrožajo vrtnine, kako jih prepoznamo, iz katerih samoniklih in gojenih rastlin lahko pripravimo pripravke, kako in kdaj jih uporabimo.

Za konec bo Knjižnico Zagorje 26.11. obiskal znani alpinist Viki Grošelj, kjer bo z besedo in sliko predstavil svoja soočanja s Himalajo.

Vse zgoraj navedene aktivnosti so za udeležence brezplačne.

Program VGC Zasavje sofinancirata Republika Slovenija ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Print Friendly, PDF & Email