Doma Aktualno CEROZ: Bili sta dve poti, izbrali pa so tisto, ki je ni...

CEROZ: Bili sta dve poti, izbrali pa so tisto, ki je ni (vsaj bilo)!

Že lep čas je znano, da se občine ustanoviteljice ne morejo dogovoriti, koga bi nastavili na čelo Ceroza, zato so se odločili ubrati drugo pot. 

“Ceroz bomo kadrovsko ojačali” je povedal hrastniški župan Miran Jerič in pojasnil, da so šli v spremembo družbene pogodbe, ki bo po novem omogočala 2 direktorja.

Logika je torej takšna – več kot polmilijonski dolg je treba sanirati na Cerozu, sanacijski program je že pripravila skupščina, sedaj pa, ker Hrastnik pri izboru vleče drugam kot ostale občine, bo Ceroz imel kar dva direktorja in seveda plačeval dve direktorski plači. Tako bo “volk sit in koza cela” ocenjujejo domačini.

2 direktorja, 2 plači

Jože Velikonja in Enes Raković naj bi prevzela vajeti in “rešila” deponijo na Uničnem. Janez Kotnik, ki se kar na Facebooku jezi na Švagana in Gabričevo, ker sosednji občini ne podpirata Velikonje, pa naj bi omenjenega nadomestil v skupščini kot predstavnik KS Marno.

Bo kdo prevzel odgovornost?

Ali bo za nastali dolg kdo odgovarjal? Zagorski župan Matjaž Švagan je prepričan, da novo vodstvo čaka velik izziv, odgovornost za nastalo situacijo pa bo potrebno prevzeti. Družbeniki so naročili tudi revizijo, pojasni Miran Jerič, ki glede odgovornosti do revizijskega poročila ne želi komentirati. da stvari niso takšne kot se zdi, pa na drugem bregu pravi Vili Petrič, ki nam je predstavil svojo plat, to pa bomo prav tako objavili v kratkem!

In še to – novo izoblikovani strokovni svet bo dopuščal, da župani sami potrjujejo zvišanje cen na Cerozu, sami bodo odločali o investicijah in ukrepih. Kar pomeni, da občinski svet ne bo več ne seznanjen, ne odločal o tem, ali bodo smeti na Cerozu za občane dražje ali ne in še marsikaj drugega bo šlo mimo svetnikov.

Več bo znanega danes popoldan, po zasedanju skupščine ceroza.

Print Friendly, PDF & Email