Doma Aktualno Ceroz v dolgovih, smeti se kopičijo, plačali bodo vsi Zasavci!

Ceroz v dolgovih, smeti se kopičijo, plačali bodo vsi Zasavci!

Odpadki na vsakem vogalu, kup smeti razpihanih po cesti in širšem območju.

Z mesta predsednice skupščine Ceroza, ki je obenem tudi nadzorni svet družbe je odstopila Urška Goršek Poznič, skupščino je zapustil tudi član in predstavnik Marnega Jože Velikonja. Več kot polmilijonski dolg, ki ga je pridelal dosedanji direktor Vili Petrič, pa ostaja.

Skrajno resne razmere, tudi 2018 v rdečih številkah

Urška Goršek Poznič je bila predstavnica trboveljske občine.

“Odstopila sem z namenom, da pokažem, kako resne so razmere v Cerozu”, je pojasnila Pozničeva. Pripravili so sanacijski program, ki ga bo novi direktor moral čimprej uresničiti, a po neuspešnih razpisih je to bolj oddaljeno, kot je bilo misliti.

Negativno poslovanje so nadzorniki ugotovili v letošnjem letu in takoj ukrepali. Petriča so pozvali k sporazumni prekinitvi pogodbe in se lotili iskanja rešitve. Do 2. oktobra, ko je naslednja seja skupščine Ceroza Petrič ostaja na vrhu, potem bodo izbrali vršilca dolžnosti.

Reševanje Ceroza bodo občutili občani na položnicah!

Problem številka ena v Cerozu so RDF odpadki, torej tisti iz črnih kant. Cena zanje je na hrastniški deponiji daleč prenizka ocenjuje Pozničeva, zato bo prvi ukrep nujno povečanje cene, težave pa so tudi drugje, še doda. In kdo bo povečanje cene občutil? Občani vseh občin lastnic, seveda. Poleg tega se smeti na Cerozu kopičijo. Za eno halo, za drugo, na enem koncu na drugem – domačini poročajo, da je smrad nevzdržen, sploh v zadnjem mesecu, da o onesnaževanju podtalnice raje sploh ne začnemo. Okoličani ne vedo, na katera vrata naj še potrkajo, da bi rešili ekološko katastrofo.

Odpadki pa se medtem kopičijo po celem hribu

Pred dvema letoma le manjši kup, danes pa na tem mestu desetkrat toliko, fotografiranja nam niso dovolili.

Mešani odpadki so glavobol vseh centrov po Sloveniji še pojasni bivša predsednica, a so se tega lotili vsak po svoje, razen, kot kaže, v Hrastniku ne. Zakaj je Petrič prikrival negativno poslovanje pred občinami lastnicami, zakaj ni ukrepal in ali so poročila, ki jih je predstavljal na občinskih svetih bila prirejena, bodo povedali strokovnjaki. Da bi preverili še drugo plat vztrajno kličemo na Ceroz, a Petriča ne dobimo, smo se celo zapeljali na Ceroz, kjer so nam le prepovedali fotografiranje. Medtem pa na vsakem vogalu na hribu nad Marnim ležijo odpadki, ki bi jih morali obdelati in odpeljati.

Print Friendly, PDF & Email