Doma Aktualno Cesta Trbovlje – Zagorje odprta, cesta Zagorje – Litija zaprta

Cesta Trbovlje – Zagorje odprta, cesta Zagorje – Litija zaprta

Cesta Trbovlje – Litija je po podatkih Regijskega centra za obveščanje še vedno zaprta, je pa že odprta Cesta Trbovlje – Zagorje, kjer je na cesto padlo drevo. Po besedah očividca naj bi drevo padlo na avto v bližini Mitovškega slapa.

Ob 18.45 se je v Selu pri Zagorju zaradi močnega vetra nagnil telekomunikacijski drog. Gasilci PGD Zagorje mesto so drog zavarovali in začasno namestili kabel.

Ob 17.45 so gasilci PGD Izlake odstranili podrta drevesa v naselju Šemnik. Ob 17.13 so gasilci PGD Čemšenik odstranili podrta drevesa na cesti Volčje Jame–Limovce v občini Zagorje.

Veter podira drevje tudi v Trbovljah, ob 18. uri je na stanovanjsko hišo v Trbovljah padlo drevo, v Hrastniku sta na cestišču podrti dve večji drevesi, so ob 19.50 sporočili na Regijskem centru.

Zaprta železniška proga med Trbovljami in Zagorjem

Zaradi podrtega drevja na progi med Trbovljami in Zagorjem potniški vlaki do nadaljnjega ne vozijo. Potnica je povedala, da vlak, namenjen proti Trbovljam, že uro in pol stoji na železniški postaji v Litiji.

Zaradi zaprte ceste nadomestni prevozi niso organizirani. Prihaja do večjih zamud. Vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic so na delu in kolikor je mogoče hitro odpravljajo posledice poškodb na železniški infrastrukturi.

Print Friendly, PDF & Email