Doma Aktualno Človek, ki je imel svoj kraj iskreno rad

Človek, ki je imel svoj kraj iskreno rad

Leopold Grošelj, nekdanji župan Hrastnika in poslanec DZ RS.

Svojo pot je sklenil nekdanji hrastniški župan Leopold Grošelj, ki je na čelu Hrastnika sedel od leta 1994 do 2002.

“Leopold Grošelj je bil eden izmed tistih ljudi, ki je s svojimi idejami in deli znal spreminjati življenje v tem okolju. Izgubili smo človeka, ki je znal razmišljati o življenju, delu in razvoju občine. Človeka, ki je imel svoj kraj iskreno rad in se je s svojimi dejanji tudi izven občine vedno zavzemal za njegov razvoj,” so zapisali na občini. Grošelj je bil tudi prejemnik zlatega priznanja Občine Hrastnik ter nekdanji poslanec Državnega zbora.

Zahteven, vendar zelo korekten

Bil je zahteven, a korekten župan, se spominja Janez Kraner direktor občinske uprave, ki je oba mandata sodeloval z Grošljem. Eden njegovih najbolj vidnih projektov je vsekakor dvorana Dolanka. Kraner se spominja obdobja, ko je delal z njim: »Dajal je dober občutek občanom in sodelavcem. In, čeprav je znal udariti po mizi, je znal tudi prisluhniti dobrim predlogom.”

Žalna seja ob smrti nekdanjega župana bo v torek, 25. 9. 2018, ob 11.15. uri, v Galeriji Delavskega doma Hrastnik. Žalna knjiga bo v Galeriji Delavskega doma Hrastnik na isti dan odprta od 8. do 11. ure in od 12. do 15. ure, pogrebna slovesnost ob 16. uri na pokopališču na Dolu pri Hrastniku.

 

Print Friendly, PDF & Email