Doma Aktualno Da ne boste pristali v črni kroniki

Da ne boste pristali v črni kroniki

Trboveljski policisti so včeraj ob 10.50 obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil ter s kraja odpeljal.

Zagorski policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju v Kisovcu. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je občan občanko žalil z neprimernimi izrazi in se je nedostojno vedel do nje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zagorski policisti so v hrambo prejeli denar, ki ga je pozabljenega na enem izmed zagorskih bankomatov našel občan.

Uporaba mobitela med vožnjo je nevarna

Do 29. januarja policisti na območju celotne Slovenije poostreno izvajajo nadzor nad spoštovanjem določb o prepovedi uporabe telefonov med vožnjo. Predvidena globa za voznike, ki kršijo zakon je 120 evrov. 

Vozniki se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Po nekaterih tujih raziskavah je tveganje za nastanek prometne nesreče kar štirikrat večje, če med vožnjo govorimo po telefonu.

Print Friendly, PDF & Email