Doma Aktualno Da se ne pozabi, kako je bilo nekoč

Da se ne pozabi, kako je bilo nekoč

Marija Skušek in Ana Zakonjšek

V nedeljo smo vstopili v veseli december, mesec skritih želja in predvsem dobrih mož, ki se trudijo te želje tudi uresničiti. Zato je Društvo kmečkih žena in deklet Trbovlje povabilo šole in društva iz okolice, da s skupnimi močmi v DDT pripravijo razstavo jaslic, novoletnih jelk, domiselnih okraskov in peciva.

Predsednica društva Ana Zakonjšek in podpredsednica Marija Skušek sta nam zaupali, da društvo obstaja od leta 1997 in danes šteje 58 članic, ki skozi vse leto aktivno sodelujejo v različnih aktivnostih.

 »Društvo kmečkih žena in deklet Trbovlje je v Delavskem domu Trbovlje, je pripravilo razstavo božično novoletnih izdelkov in peciva. Ker pa Društvo tesno sodeluje s podobnimi lokalnimi društvi iz Zasavja, osnovnimi šolami in vrtci, je tudi ostale povabilo k sodelovanju« nam je pester asortiman razstave pojasnila Skuškova.

Izdelki so večinoma narejeni iz naravnih materialov in razstava je ekološko obarvana ter predstavlja posamezne decembrske praznike.

Razstava je odprta le še danes

Primarni cilj društva je ohranjanje tradicije: da se ne pozabijo kmečka opravila, šege in navade ter jedi, ki so se ob določenih praznikih in opravilih stregle. Svoje znanje želijo trboveljske dame prenesti na mlade, da spoznajo in vidijo, kako se je nekoč živelo.

Print Friendly, PDF & Email