Doma Aktualno Danes bo Evropark mesto druženja in zabave

Danes bo Evropark mesto druženja in zabave

Danes bodo ob 10. uri v zagorskem Evroparku pričeli s tekom in obenem slavnostno otvorili tudi veliko pridobitev – defibrilator.
Sledilo bo veselo dogajanje na delavnicah, več o vsebini najdete spodaj. Poglejte si tudi zemljevid prireditve, kjer boste našli vse aktivnosti.
“Poleg teka in hoje, gre za zasavsko medgeneracijsko, medobčinsko in medorganizacijsko druženje v naravi”, pravi prva dama zagorskega VDC-ja Špela Režun.

 

7. TEK IN HOJA ZA UPANJE EUROPA DONNA – EUROPARK ZAGORJE OB SAVI, 1.10.2018

PREDSTAVITEV DELAVNIC

TERAPEVTSKI KUŽKI – AMBASADORJI NASMEHA

Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali – Ambasadorji nasmeha ima skozi vsa leta obstoja enotno srčno vodilo in to je, da starejšim, osamljenim, bolnim in osebam s posebnimi potrebami nudi popestritev pustega vsakdanjika oz. rehabilitacije v različnih ustanovah ali doma. Ime društva samo najbolje predstavi naše poslanstvo – kamorkoli pridemo, želimo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju večkrat spremlja huda bolečina, žalost, osamljenost ali le dolgočasje.

KONJENIŠKI KLUB POTOŠKA VAS S PETRO NIKOLIČ

Konjeniški klub Potoška vas povezuje mlade in odrasle, ki jih druži ljubezen do konj. Nahajamo se, kot že samo ime pove, v Potoški vasi, le streljaj od Europarka na vrhu hribčka. Jahanje poučuje licencirana inštruktorica jahanja Petra Nikolič, nudimo tako začetne kot nadaljevalne tečaje jahanja, mini šolo jahanja za najmlajše, individualne ure in terensko jahanje po gričkih Zasavja. Šola jahanja poteka vsak dan, prijazno vas pričakuje 9 konjičkov, pujs Božo, mini afriške koze in ena extra pozitivna ekipa strokovno usposobljenih deklet na področju konjeništva.

SANKAŠKO DRUŠTVO ZAGORSKA DOLINA

Glavni cilj je pomagati športnikom sankačem na njihovi športni poti, da bodo s svojimi rezultati in športnimi dejanji ponos društvu. Društvo se lahko pohvali s tremi nastopi na olimpijskih igrah in sicer leta Domen Pociecha leta 2006 in 2010, ter Tilen Sirše 2018.
Kljub temu, da ni snega se lahko preizkusite v sankanju.

MERITVE KRVNEGA SLADKORJA IN KRVNEGA TLAKA
(SREDNJA ŠOLA ZAGORJE – PROGRAM ZDRAVSTVENA NEGA

Zdrav način življenja, zdrava prehrana , redna vadba, skrb za pravočasno in predvsem zgodnje odkrivanje bolezni so še vedno stebri zdravja. Danes lahko pri dijakinjah srednje šole Zagorje – program zdravstvene nege izmerite količino sladkorja v krvi, prav tako si lahko izmerite krvni tlak. Prijazni dijaki Vam bodo s svojo mentorico ga. profesorico Sabino Eberl meritve zapisali na kartonček, ki ga boste lahko v primeru povišanih vrednosti odnesli tudi k svojemu izbranemu zdravniku.

SAMOPREGLED DOJK – DRUŠTVO ONKOLOŠKIH BOLNIKOV
SLOVENIJE – SKUPINA ZA SAMOPOMOČ BOLNIKOV Z RAKOM

TRBOVLJE

Skupine za samopomoč imajo že dolgo tradicijo; prva je bila skupina žensk z rakom dojke v Ljubljani še pred uradno ustanovitvijo Društva onkoloških bolnikov Slovenije leta 1986. Trenutno deluje v različnih krajih po Sloveniji 20 skupin za samopomoč. Vse, ki ste se že srečali z boleznijo rak prisrčno vabimo, da se nam pridružite.

NAŠA STOJNICA Z MOŽNOSTJO NAKUPA

VDC Zagorje ob Savi poleg pridnih in aktivnih uporabnikov in zaposlenih odlikuje tudi raznolik in kakovosten program izdelkov, med katerimi so tudi izdelki, ki se ponašajo s certifikatom slovenske in narodnostne obrti Art&Craft. Prijazno povabljeni na stojnico, kjer vam radi pokažemo kaj delamo. Izdelamo vam izdelke po naročilu, lahko jih naročite preko spleta.

7. TEK IN HOJA ZA UPANJE EUROPA DONNA – EUROPARK ZAGORJE OB SAVI, 1.10.2018

PREDSTAVITEV DELAVNIC

OŠ SLAVKO GRUM

Poleg naše stojnice svoje delo in poslanstvo predstavlja OŠ Slavko Grum Zagorje, šola s prilagojenim programom, katere učenci danes sodelujejo na teku.

POZOR PRIDNE ČEBELE

Pod vodstvom Bojana in Nine se vam bodo predstavili čebelarji VDC – Zagorje, saj Zasavski VDC-jevci skrbimo za svojo družino čebel.

LOVSKA DRUŽINA ZAGORJE OB SAVI

Z nami so tudi član LD Zagorje, ki vam bodo predstavili njihovo poslanstvo in skrbi za divjad in okolje. Obiščite jih in pokazali in povedali vam bodo marsikaj zanimivega.

BADMINTON
V Evroparku je tudi badminton igrišče, katerega lahko preizkusite.

LOKOSTRELSTVO

Vsi malo starejši otroci (od 5 razreda dalje) vabljeni tudi, da se sprehodite do strelišča lokostrelcev, kjer se boste lahko preizkusili v streljanju z lokom.

MINI PLANICA

Vsi malo mlajši otroci pa ste vabljeni k Mini Planici, kjer se boste preizkusili kot smučarski skakalci.

KLOVN ŽARE
Pri Mini Planici, pa vas bo poveselil in nasmejal klovn Žare.

POLICIJA
Predstavila pa se vam tudi Slovenska Policija, ki bo predstavila njihov poklic.

RDEČI KRIŽ ZAGORJE OB SAVI

Predstavitev in uporaba defibrilatorja ter nudenje prve pomoči. Vsak se bo lahko preizkusil in naučil uporabe defibrilatorja.

 

Print Friendly, PDF & Email