Doma 1+1=2 Danes po dveh mesecih v šolo prva triada osnovnošolcev

Danes po dveh mesecih v šolo prva triada osnovnošolcev

Na OŠ Tončke Čeč je danes šolski prag prestopilo 133 učencev, 9 učencev bo šolanje nadaljevalo na daljavo. Po besedah ravnateljice Katarine Pajer Povh bo delo potekalo v manjših skupinah in postopno ter premišljeno po korakih. »Vsi učitelji bodo prvi teden posebno pozornost namenili povezovanju in dobremu počutju učencev, spodbudnemu in varnemu učnemu okolju, skrbi za ustrezno higieno in varnostne ukrepa teh hkrati navajali učence na delo v drugačnih pogojih kot so jih bili vajeni pred zaprtjem šol.« Učiteljev in prostora bo na šoli Tončke Čeč dovolj.

Deset učencev več bodo danes pozdravili na sosednji šoli. Na matično šolo OŠ Trbovlje prihaja 143 otrok, 8 učencev bo nadaljevalo pouk na daljavo. Na podružnici Alojza Hohkrauta se od 47 učencev le 2 ne bosta vrnila. Na Dobovec bodo v razred prišli vsi štirje učenci. Z določenimi prilagoditvami bodo uspeli zagotoviti zadostno število učiteljev in strokovnih delavcev šole, pravi ravnateljica Petra Čede. »Si pa vsi skupaj neizmerno želimo povratek v obdobje pred zaprtjem šol. Nenazadnje smo ljudje socialna bitja – bitja odnosov v katerih se dopolnjujemo, se drug od drugega učimo, drug drugemu pomagamo, se prepiramo in smejimo.«

Na Cankarjevi šoli v Trbovljah v šolo ne bo šlo 6 učencev prve triade, vsi zaradi zdravstvenih razlogov. Prostorov imajo dovolj, poroča ravnateljica Mojca Lazar Doberlet, je pa bila nujna reorganizacija opreme, didaktičnih pripomočkov in ustrezne označitve. Na šoli se bodo potrudili, še doda ravnateljica, da bo stika med učenci in s tem možnosti prenosa okužbe, čim manj. »Res je veliko priprav, neznank in izzivov, a na prvem mestu je zdravje naših učencev in potrudili se bomo, da bomo najbolje po svojem znanju in zmožnostih izpeljali najprej prvi dan in nato še nekaj naslednjih dni v finalu tega šolskega leta.«

V Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku skupaj v prvih treh razredih z današnjim dnem pouk »v živo« prične 209 učencev. Doma, zaradi zdravstvenih razlogov, ostaja 10 učencev. Učiteljev in prostora bo na hrastniški matični šoli in dolski podružnici dovolj, sporoča ravnateljica Marina Kmet.

Na zagorski topliški šoli (OŠ Toneta Okrogarja) je rezerviranih 95 stolov za prvo triado. V podružnico Kisovec vstopa 47 učencev in 27 v Šentlambertu.

Dovolj učiteljev in kadrov za učence prve triade in tudi za devetošolce, ki prihajajo prihodnji teden, imajo na OŠ Ivana Kavčiča na Izlakah. Učiteljev in prostora je za trenutne razmere dovolj. Od 94 učencev prve triade na matični šoli, so trije ostali doma. Na PŠ Mlinše je v šoli 26 učencev, eden je ostal doma.

Od 203 učencev 1. triade, bo na OŠ Ivana Skvarče v Zagorju predvidoma samo en učenec nadaljeval s poukom na daljavo. Prostora je dovolj, učitelje je bilo potrebno ustrezno razporediti. Današnji dan bo dejansko podoben prvemu šolskemu dne, vsaj kar se občutkov tiče. Učenci so veseli, pravi ravnateljica Kristina Renko, ker so lahko prišli nazaj v šolo, mi na šoli pa seveda tudi.

V zasavske vrtce manj kot polovica otrok

Print Friendly, PDF & Email