Doma Aktualno “Danes tečemo za tri družine, vsi imajo bolne otroke”

“Danes tečemo za tri družine, vsi imajo bolne otroke”

Tudi letošnje leto bomo za pomoč zasavskim sokrajanom pod noge vzeli pot. Natančneje tek stezo na trboveljskem Športnem parku Rudar, kjer bo kroge po svojim zmožnostih jutri med 7. in 22. uro teklo staro in mlado.

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Športno humanitarno društvo Človek, Zavod za šport Trbovlje in Igor Gošte organizirajo zbiranje pomoči za tri zasavske družine na že 7. Zasavskem humanitarnem teku in sicer za po eno iz vsake od občin.

“Danes tečemo za tri družine, vsi imajo bolne otroke” pojasni gonilna sila dogodka in teka Igor Gošte. Teči je začel ob 7. zjutraj okoli 22. ure pričakuje “cilj”. Pretekel naj bi 100 kilometrov.

Gošte teče že četrto leto, na začetku celo dvakrat na leto

Prvošolka iz hrastniške družine ima sladkorno bolezen tipa 1. Zaradi njene bolezni je morala mama pustiti službo, oče pa je brez stalnih prihodkov. Deklica zato, ker je po zakonu odobreno le 40 senzorjev, potrebuje pomoč pri kupovanju dodatnih, česar pa si zaradi socialne stiske ne morejo privoščiti.

Fant iz Zagorja je desetletnik s precej hudo obliko avtizma. Ker je oče invalid in so v socialni stiski, ni denarja za plačevanje prepotrebne dodatne terapije.

Tretja družina prihaja iz Trbovelj. Mama, ki živi sama z dvema otrokoma, le stežka zmore kritje stroškov za odraslo hčerko s cerebralno paralizo.

Družine, ki jim je namenjena pomoč, so izbrali skupaj z zasavskimi območnimi združenji Rdečega križa. Na teku je načrtovano preteči 250 krogov ali 100 kilometrov, vsak tekač pa bo več kot dobrodošel, saj teče za pomoč sočloveku, pa tudi zase.

Na stadionu dobrodošel vsak

Pričakuje se, da vsi udeleženci odtečejo, ali prehodijo kakšen krog. Vsaj v moralno podporo. Pri vhodu na stadion pa bodo zbirali tudi denar, ki bo v celoti razdeljen med tri zgoraj omenjene družine.

 

Print Friendly, PDF & Email