Doma Aktualno Dela se – projektna dokumentacija cest od Hrastnika do Radeč

Dela se – projektna dokumentacija cest od Hrastnika do Radeč

Prenova cest Hrastnik – Zidani Most in cesta Rimske Toplice – Zidani Most – Radeče vse bližje realizaciji. Trenutno v delo projektna dokumentacija naložbe vredne 120 milijonov evrov.

Po odkupu zemljišč, pojasnjuje na DRSI (Direkcija za infrastrukturo) sledi pridobitev gradbenih dovoljenj za gradnjo cesto, ki bo zgrajena po etapah. Začeli naj bi

Na cesti po levem bregu Save, kjer je na več mestih potreben izmeničen promet zaradi ozkosti ceste je predvidena gradnja enega križišča in šestih priključkov. Zasavci bodo bogatejši za tri nove mostove, prvi – iz Hrastnika čez Savo, naj bi bil zgrajen v začetni fazi, do leta 2023.

Nova cesta bo vključevala tudi 36 prepustov in tri nadvoze preko železniških prog. Opustili naj bi tri nivojske prehode prek železnice in uredili obstoječi podvoz pod železnico do ulice Za Savo v Hrastniku. Obeta se še gradnja podporne in oporne konstrukcije na celotni trasi ter ureditev avtobusnih postajališč v Hrastniku, Krnicah in Šavni Peči.

Povezava Rimske Toplice – Radeče pa predvideva gradnjo enega križišča in treh priključkov, tudi tam bo nov most čez Savo v dolžini 160 metrov. Kot so na direkciji zagotovili radeškemu županu, naj bi most vseboval tudi kolesarsko stezo, ki na glavni cesti, kjer bodo še letos urejali odsek pri železnem mostu, ni mogoča. Na omenjeni cesti bodo obnovili tudi obstoječa podvoza pod železniško postajo, v načrtu je tudi gradnja nadvoza čez tovorno postajo v Zidanem Mostu ter gradnja podporne in oporne konstrukcije.

Osnovni cilj načrtovane ureditve je izboljšanje prometne varnosti, so odločni na direkciji, saj je obstoječa cesta preozka in ne zagotavlja nemotenega in varnega prometa.

Print Friendly, PDF & Email