Doma Aktualno Delna prenova Partizana v teku, Unija čaka dogovor z občino

Delna prenova Partizana v teku, Unija čaka dogovor z občino

Telovadnica Partizan, ki stoji v centru mesta Zagorje je dolga leta propadala. Ne dolgo nazaj pa so se, vsaj delne, prenove končno lotili lastniki skupaj z upravljalci in prostovoljci. O dogovorih z lokalno skupnostjo na občini molčijo. 

Objekt TVD Partizan Zagorje je v zadnjih dveh letih doživel delno prenovo notranjih prostorov in čiščenja okolice. V večini so prenovljeni prostori izven velike telovadnice (čiščenje sten in tal, kitanje in beljenje sten, prenova luči, vrat, nekaj radiatorjev, zamenjava vhodnih vrat in pohištva), nam pojasni Ana Radiva iz Športne unije Slovenija, ki je lastnik objekta. Velika dvorana z garderobami, v kateri bi se lahko odvijale aktivnosti, trenutno ni uporabna. Za njeno prenovo bi bila namreč potrebna znatna investicijska sredstva.

Za objekt skrbi ŠD Izlake

Pogodbeni upravljalec objekta je od leta 2018 Športno društvo Izlake. Skupaj z donatorji, lastniki in prostovoljnim delom so zelo blizu tega, da obnovljeni del objekta predajo v uporabo občanom in najemojemalcem. Dvorana v nadstropju se trenutno uporablja le za igranje namiznega tenisa. Člani društva so v zadnjih dveh letih v dvorani in okolici opravili preko 600 ur prostovoljnega dela.

Spremembe tudi zunaj

Unija naj bi do konca avgusta 2020 objekt prenovila do te mere, da bodo lahko oddali manjše prostore ter pripravili za uporabo malo in veliko dvorano v nadstropju. Obeta pa se tudi nekaj sprememb v zunanjem izgledu, pojasni Radiva, saj naj bi v veliki dvorani zamenjali stekla v oknih, ki le tega nimajo oziroma so napolnjena s kartonom ali lesom.

Objekt je potreben celovite obnove, predvsem velika dvorana z garderobami, kjer bi bilo potrebno urediti fasado, tlake, ogrevanje, prezračevanje,…). Dolgoročno je plan prenove odvisen od dogovora ŠUS – Občina Zagorje, še dodajo na uniji, kjer upajo, da do slednjega pride čim prej. Ali se dejansko usklajujejo dogovori z Občino nam ni uspelo izvedeti. Ob vprašanjih glede Partizana so nas usmerili le na Športno unijo.

Naj pa spomnimo, da je v prvih mesecih leta 2015 Občina Zagorje, ki je do takrat v Partizanu skladiščila svoje novoletne okraske le-te preselila in prekinila pogodbo s Športno unijo, lastnico objekta. Tudi Srednja šola Zagorje, ki je svoj čas uporabljala del objekta, je s sodelovanjem takrat zaključila.

In do leta 2018 je potem Partizan sameval. Občina Zagorje je, kot je lani februarja za ZON.si povedal župan Matjaža Švagana leta 2015 želela telovadnico obnoviti v zameno, da bi jim priznali solastništvo, ali celo odkupiti objekt, a takratno vodstvo Športne unije to ni zanimalo.

Partizan bo po mnogih letih “oživel”!

Print Friendly, PDF & Email