Doma Šport Denis Šketako peti na svetu v duatlonu

Denis Šketako peti na svetu v duatlonu

Pred natanko dvema tednoma je Denis Šketako iz Hrastnika požel nov uspeh na svetovnem prvenstvu. Tokrat nas je razveselil s skupno petim mestom na duatlonu.

Tekma je potekala 2. septembra v mestu Zofinger v Švici in velja za eno najtežjih tras. Premagati so morali 10 kilometrov teka, 150 kilometrov kolesarjenja in za konec še 30 kilometrov teka.

Denis Šketako je na Facebook profilu zapisal: “Za mano je prvo svetovno prvenstvo v dolgem duatlonu, kjer sem dobil naziv – POWERMAN. Hkrati pa je bila to zame ena izmed najtežjih tekaških preizkušenj. Začeli smo z dvema krogoma po 5 kilometrov. Štart je bil kar v hrib, z naklonom 15-20 odstotkov, ki se je vlekel več kot 3 kilometre ter nadaljevali s 150 kilometri kolesa s skupnimi 1700 višinci. Zaključili smo s 30 kilometri teka po petih različnih podlagah – trava, asfalt, gozdna pot, grobo kamenje ter granitne kocke. Moj poklon in čestitke tudi vsem mojim sotekmovalcem, ki so uspeli premagati vse te napore! Velika zahvala gre moji ekipi: Tini, Gregorju in moji Maši, ki so skrbeli za mene. Ne smem pozabiti na Nejca in Sebastijana; slovenska beseda ob progi ima neverjetno moč motivacije. Posebej pa bi se rad zahvalil tudi vsem sponzorjem, ki verjamejo vame in me podpirajo na moji športni poti: Petrol Slovenija, Steklarna Hrastnik Postani
vojak, Zavarovalnica Triglav, Spekter Trbovlje, Eti Izlake.”

Denis je na koncu dejal, da poklanja ta uspeh svojemu očetu ob njegovem rojstnem dnevu.

Print Friendly, PDF & Email