Doma Zasavsko Deset let uspešnega sodelovanja občin Zagorje ob Savi in Kemnath

Deset let uspešnega sodelovanja občin Zagorje ob Savi in Kemnath

Pihalni orkester SVEA Zagorje je pretekli konec tedna, med 19. in 21. oktobrom, gostoval pri prijateljski godbi Stadtkapelle Kemnath v Nemčiji.

Letos namreč mineva že deseto leto pobratenja občin Zagorje ob Savi in Kemnath. V tem času sta obe občini stkali številne prijateljske vezi, dobro medsebojno sodelovali in si medsebojno izmenjevali obiske.

PO SVEA Zagorje je v Kemnathu tokrat gostoval četrtič, gostoljubje pa so zasavski godbeniki vrnili leta 2016, ob 155-letnici delovanja PO SVEA Zagorje.

Občina Kemnath je v soboto, 20. oktobra, pripravila prijeten sprejem za predstavnike pobratenih občin, ki so se ga poleg predstavnikov Občine Zagorje ob Savi, udeležili tudi predstavniki Občine Nepomuk s Češke in predstavniki 709. bataljona Vojaške policije ameriške vojske, locirane v mestu Grafenwoehr.

Po sprejemu so godbeniki obeh orkestrov zaigrali na koncertu, ki so ga zaključili z dvema skupnima skladbama – Alte Kameraden in Avsenikovo Prijatelji, kar je vsekakor lepa popotnica za naslednjih 10 let prijateljstva med obema orkestroma in občinama.

Print Friendly, PDF & Email