Doma Aktualno Deset let zagorskih rotarijcev

Deset let zagorskih rotarijcev

Rotary klub Zagorje Kum je leta 2008 dobil uradni certifikat in zato je v petek praznoval svojo desetletnico.

Anton Razpotnik

Ob obletnici je v Stekleni dvorani KCDD Zagorje potekala slovesnost, kjer je najprej spregovoril predsednik RC Zagorje Kum Anton Razpotnik. Preden se je ozrl na preteklih 10 let je pozdravil goste iz pobratenih klubov: Rotary kluba Brčko, Rotary kluba Zrenjanin in Rotary kluba Ulcinj ter goste iz drugih – tako slovenskih kot tudi  tujih rotary klubov ter sočlane Rotary Kluba Zagorje Kum,

Janez Lipec

Navzoče sta nagovorila tudi zagorski župan Matjaž Švagan in guverner Districta 1912 ter prvi predsednik kluba Janez Lipec. Program se je nadaljeval s plesnimi in glasbenimi točkami ter podelitvijo zahval.Predsednik RC Zagorje Kum Anton Razpotnik: “V klubu sem od samega začetka. Ponosen sem na vse naše projekte, še posebej na Tabor Mojca. Današnja slovesnost je seveda tudi dobrodelna”.

Zbirali denar za 3 šole

V Zasavju so tri šole, ki izvajajo prilagojene programe za učence s posebnimi potrebami. Osnovna šola dr. Slavka Gruma iz Zagorja je samostojna šola z oddelki nižjega izobrazbenega standarda in posebnega programa, Osnovna šola Tončke Čeč Trbovlje poleg rednega programa izvaja tudi nižji izobrazbeni standard in tudi na Osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik pa se poleg rednega in nižjega izobrazbenega standarda izvaja tudi posebni program vzgoje in izobraževanja. Glavna skrb vseh treh šol pa je, da učencem s posebnimi potrebami nudijo kar najboljše pogoje za njihov razvoj. “Upamo, da bo izkupiček nocojšnje prireditve k temu pripomogel” je še dodal Lipec.

Kot smo že povedali je Janez Lipec bil pred desetimi leti prvi predsednik kluba, danes pa je guverner Distrikta 1921: “V Republiki Sloveniji je 212 občin, a le v 33 od njih delujejo Rotary klubi. Občina Zagorje ob Savi je ena od teh 33. Z veseljem se spomnim našega prvega projekta: to je bil bazen z žogicami za OŠ Slavka Gruma. Rotarijci se zavedamo, da nesebičnost pomeni, da ne mislimo predvsem nase, ampak tudi na druge, tako da njihova sreča postane naša sreča. Nikoli ne izgubiš, če iz ljubezni razdajaš. Vedno pa izgubljaš, ko stiskaš k sebi.”

Print Friendly, PDF & Email