Doma 1+1=2 Dewesoft doniral 27 notesnikov trboveljskim osnovnim šolam

Dewesoft doniral 27 notesnikov trboveljskim osnovnim šolam

Prve računalnike je Dewesoft predal OŠ Trbovlje. Na sliki (z leve proti desni) dr. Jure Knez, Klemen Butja in Petra Čede, ravnateljica OŠ Trbovlje.

Dewesoft se je zaradi podaljšanja epidemije in s tem pouka na daljavo odločil podariti nove računalnike trboveljskim osnovnim šolam. 

Prvih 13 notesnikov je prejela OŠ Trbovlje. OŠ Tončke Čeč bodo donirali osem notesnikov, OŠ Ivana Cankarja pa šest. Računalnike bodo v imenu Dewesofta šolam predali inženirji, ki so tudi sami obiskovali posamezno osnovno šolo, dr. Jure Knez, Tilen Sotler in Matjaž Pongračič. Računalniki so opremljeni s torbami in računalniškimi dodatki, ki sta jih paketom dodali podjetji Comprojekt in RSH.

»Po svojih močeh smo tako pomagali vsaj nekaterim izmed otrok, ki jim je zaradi težke situacije omejena osnovna pravica do kvalitetnega šolanja,« pravijo v Dewesoftu, katerega razvoj temelji na odličnem znanju in ki si želi, da bi iz zasavskega bazena tudi v prihodnje dobivali čim več sodelavcev. »Mogoče bo prav nekdo izmed prejemnikov današnje pomoči naš sodelavec v prihodnosti.«

V vseh šolah so zelo hvaležni za prejeto donacijo in, če izpostavimo besede ravnateljice OŠ Trbovlje Petre Čede: “Nove razmere, ki jih doživljamo že vse leto 2020, pred vsakega posameznika in skupnost postavljajo nove izzive. Nekateri morajo (samo) preživeti, nekateri pa imajo možnost pomagati in s tem ustvarjati boljše pogoje za življenje, skupnost, napredek, za lepši jutri.”

Print Friendly, PDF & Email