Doma 1+1=2 Dijaki in študenti: V šolo z enotno kartico IJPP

Dijaki in študenti: V šolo z enotno kartico IJPP

Začenja se oddajanje vlog za subvencionirane vozovnice dijakov in študentov. Dijaki lahko vloge že oddate, študentje pa bodo z oddajo počakali do 20. septembra. Enotno vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) lahko Zasavčani z vlogo za subvencijo urejajo na vseh treh železniških postajah ali v poslovalnicah prevoznika Nomago kot tudi preko spleta.

»Dijaki morajo pred nakupom subvencionirane vozovnice IJPP prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomago oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani ali prek mobilne aplikacije Nomago naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice« so nam sporočili z Nomaga.

Cene subvencioniranih vozovnic IJPP v medkrajevnem potniškem prometu določa ministrstvo za infrastrukturo in se delijo na 3 razrede glede na oddaljenost šolske ustanove.

25, 35 ali 55 evrov, dodatnih 10 še za ljubljanski potniški promet

 

1. razred zajema relacije do 60 kilometrov, 2. razred med 60 in 90 kilometrov in 3. razred nad 90 kilometrov. Cene so v istem vrstnem redu 25, 35 in 55 evrov na mesec temu pa lahko dodate vozovnico za Ljubljanski potniški promet, kar stane dodatnih 10 evrov mesečno. »Vozovnice IJPP lahko dijaki na izbrani relaciji uporabljajo pri vseh prevoznikih medkrajevnih javnih prevozov in tudi v kombinaciji z mestnim potniškim prometom v Ljubljani« Vse vozovnice lahko vsak mesec podaljšate v katerikoli poslovalnici, kjer obravnavajo kartice IJPP.

Print Friendly, PDF & Email