Doma Aktualno Direktor ukradel FB profil mladinskega centra in ga uporabil za politično kampanjo?

Direktor ukradel FB profil mladinskega centra in ga uporabil za politično kampanjo?

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki je dobil obvestilo na Facebook-u, da ste všečkali Listo za našo dolino, listo kandidata za župana Janija Medveška, čeprav tega niste storili?

Jani Medvešek, direktor Javnega zavoda Mladinski center Hrastnik, obenem urednik občinskega glasila Hrastov list in kandidat za župana Hrastnika.

Med vikendom se je na Facebook-u pojavila stran Lista za našo dolino in presenečenih 1400 uporabnikov je v trenutku postalo del strani, čeprav sami nikoli niso všečkali ali kliknili te strani. Kako je to mogoče?

Leta 2011 je Mladinski center Hrastnik, katerega direktor je bil takrat Davorin Peršič, danes pa Jani Medvešek, ustvaril profil na Facebooku in si s trdim delom pridobil cel kup všečkov. Z občinskimi proračunskimi sredstvi, torej z denarjem občanov. Danes pa je to stran za lastne politične namene uporabil kar sam direktor Mladinskega centra Hrastnik. Profil je pod taktirko Medveška odšel iz javnih v zasebne roke in postal stran politične skupine.

Zaposleni v MCH naredili profil, ki ga je “pobasal v žep” kar sam direktor in ga uporabil za politično kampanjo

Da je šlo za profil Mladinskega centra Hrastnik, ki naj bi ga izkoristili v politične namene dokazuje tudi slika zaslona osebe, njeno ime hranimo v uredništvu, (spodaj, pobrisani osebni podatki, je pa razvidno, da gre za email z domeno @mch), ki je profil MCH ustvarila in vse do prejšnjega torka imela dostop do tega profila, ki je danes poimenovan drugače.

Medveška smo poklicali in preložil je odgovornost, češ da za Facebook aktivnosti skrbijo “prijatelji”. Ustvarjalci naj bi njihove zasebne facebook strani združili in postavili novo stran, se je izgovoril Medvešek, ki ni vedel, da imamo tudi notranjo informacijo.

A tudi njegov izgovor ne zdrži, nas poduči strokovnjakinja Facebooka Monika Horvat iz podjetja Mojster Marketinga. Sprva je treba osebne profile pretvoriti v stran in šele potem lahko te združujemo. In, če bi Jani Medvešek res to storil, bi se njegov osebni profil imenoval isto kot njegova stran. Kar pa ne drži.

Hrastniški Prešeren iz poezije v krajo družbenih profilov

Spomnimo, gre za istega direktorja javnega zavoda, ki je zlorabil občinski časopis Hrastov list, da se je, spet na račun občinskega proračuna, norčeval iz občinskega svetnika Gregorja Pajića in se sprva za naš portal zlagal, da o tem nič ne ve, po klicih več medijev pa obrnil ploščo in povedal, zakaj je to storil. Jani Medvešek je še vedno urednik Hrastovega lista, saj kljub kandidaturi na novembrskih volitvah s tega mesta ni odstopil. Bo ostal urednik tudi, če postane župan in lahko časopis postane kar “županov list”?

Print Friendly, PDF & Email