Doma Aktualno Direktorju v roke načrt za digitalizacijo tovarne

Direktorju v roke načrt za digitalizacijo tovarne

Družba Siemens je v sodelovanju s Steklarno Hrastnik, priznanim proizvajalcem stekla, razvila po meri narejen načrt za digitalizacijo, ki ga je prejšnji teden na sejmu Glasstec v Düsseldorfu prevzel Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Siemens in Steklarna Hrastnik sta s skupnim projektom svetovanja pri digitalizaciji razvila detajlno strategijo, ki je prilagojena potrebam digitalne preobrazbe Steklarne Hrastnik v naslednjih petih letih. Steklarna Hrastnik je prvi niz naložb v avtomatizacijo – temeljni kamen za prihodnjo digitalno preobrazbo družbe – zaključila že v obdobju zadnjih osmih let. Prehod v pametno tovarno načrtuje tudi zato, da bi izboljšala svoj nišni položaj v visokokakovostnem sektorju.

Zelo sem vesel, da imam v rokah načrt za digitalizacijo Steklarne Hrastnik” je ob predaji dokumentov povedal Peter Čas. “To je najdragocenejši rezultat, ki izhaja iz svetovalnih delavnic s Siemensom. Z njim smo dobili konkreten priročnik za digitalizacijo Steklarne Hrastnik. Načrt je posebej prilagojen našim potrebam. Pokazal nam bo, kje, kako in s katerimi proizvodi, rešitvami in storitvami lahko izvedemo vsakega od potrebnih korakov v postopku digitalizacije.”

S prehodom v Industrijo 4,0 bodo v Hrastniku dodatno nadgradili  proizvodne zmogljivosti za izdelavo steklenic tehnično najzahtevnejših oblik in dosegli še večjo natančnost v proizvodnji. “Na ta način bomo lahko še izboljšali svojo kakovost, produktivnost in učinkovitost, s čimer se bo čas od prejema do izdelave naročila močno skrajšal” je še nadaljeval Čas, saj s tem nameravajo povečati tudi tržni delež družbe v segmentu steklenic posebnih oblik najvišje kakovosti.

Print Friendly, PDF & Email