Doma Fotogalerija Divje rože se prebijajo na rock sceno

Divje rože se prebijajo na rock sceno

Skupina Divje Rože ni čisto zasavska, je mešanica med Zasavjem in Sevnico. Zasedba je skupaj šele tri mesece, korenine benda pa segajo v leto 2005. Divje Rože danes so: Domen Klenovšek – kitara in spremljevalni vokal, Nace Baumgartner – bas kitara, Marko Funkl – bobni, Patricija Žankar – klaviature in Jan Ostrožnik – vokal in orglice.

Mladi rokerji vadijo v garaži, ki sta jo odstopila starša bobnarja Marka in tik pred vajo so si vzeli še čas, da se bolje predstavijo za bralce portala ZON.

Zakaj ime Divje Rože?

Ko smo se s prvotno zasedbo skupine zbrali pred devetimi leti, je bilo pred koncertom potrebno izbrati ime skupine. Na velik karton smo napisali vse predloge in skupaj izbrali ime Divje Rože. Ime je predlagal Domen, ki je navdih za svoje glasbeno ustvarjanje iskal tudi v skupini Divlje Jagode. Ime se je prijelo in tako smo še danes precej divji (smeh). Od takratne zasedbe sva danes člana le še Domen in Marko.

Kdo je bil pobudnik, da ste se začeli zbirati, kako se je začelo …

Vse skupaj se je zgodilo na avtobusu iz srednje šole, ko sva Marko in Domen začela razmišljati, da skupaj spraviva rock skupino. Začelo se je leta 2004 in zasedba se je imenovala Elektrošok, vendar pa je po nekaj kadrovskih menjavah in koncertih, kmalu zaključila svojo pot. Nadaljevala sva in sestavila novo skupino – Divje Rože. Po vrsti menjav članov, občasnih koncertih in večnem iskanju idealne zasedbe, se je današnja sestava Divjih Rož formirala šele v začetku tega leta, tako da so za nami šele dobri trije meseci vaj in pa že kar dva koncerta.

Največji dosežek?

Po vseh letih iskanja je največji dosežek to, da smo uspeli na kupu najti dobre ‘muzičarje’ in prave karakterje za Divje Rože, Dobro imamo pokrite vse inštrumente – od letos tudi klaviature, kar je bila naša dolgoletna želja. Hkrati pa se vsi zavedamo, da imamo še veliko možnosti za razvoj.

Najboljši koncert?

Oba koncerta, ki smo ju odigrali v novi zasedbi sta bila zelo energična in dobra. Vsi člani benda imamo izkušnje s koncerti že od prej, kar se pozna tudi pri sami energiji na odru. Vsekakor nam je še posebej veliko pomenil koncert v Mladinskem centru Hrastnik, kjer smo ogreli polno dvorano obiskovalcev pred prekaljenimi mački San Di EGO. Odzivi so nas res prijetno presenetili in nam dali krila za nove podvige.

Kje najraje nastopate (zasavje, drugje)?

Glede na to, da je zasedba dokaj nova, nam je najbolj pomembno, da čim več nastopamo. Vsak koncert je doživetje zase in vseh smo zelo veseli.

Kaj pa Divje rože v prihodnosti?

V vseh teh letih sestavljanja in menjav smo se naučili predvsem potrpežljivosti. Nič ne gre čez noč, zato smo pri planih zelo realni. Želimo si veliko koncertirati, napredovati na svojih inštrumentih, ustvarjati avtorsko glasbo še naprej – trenutno imamo 9 avtorskih skladb, ter v kratkem posneti vsaj dva naša komada. Nekoč v prihodnosti pa vsekakor želimo v pravi studio, da posnamemo čisto svojo plato.

Kako resno ste zastavili? Bo ljubiteljsko garažno igranje preraslo tudi v kaj več?

Dokler bomo pri igranju uživali, bo to dovolj velika motivacijo tudi za bolj resno delo. Vsa leta vztrajamo pri avtorski glasbi, predvsem z namenom, da se nas bo kdaj slišalo na spletu, na koncertih in na kakšnem radiu. Lahko pa zatrdimo, da smo že v teh treh mesecih skupnih vaj, vse skupaj zastavili veliko bolj resno kot pred tem.

Vaša zvrst je sicer rock, se morda spogledujete tudi z drugimi zvrstmi

V prvi vrsti želimo igrati rock glasbo, s primesmi hard rocka, tudi bluesa in rock’n’rolla. Podpiramo ustvarjalnost in kvaliteto, ne glede na zvrst. Je pa vsekakor potrebno biti kritičen in ločiti zrno od plevel.

Kje vas lahko slišimo v prihodnje?

Zaenkrat imamo že potrjena dva koncerta – na Domfrci v Zasavju konec junija ter na Majskih igrah v Ljubljani, smo pa v dogovorih še za nekaj drugih koncertov, vsekakor je pred nami zelo aktivno poletje 🙂

Boste posneli kakšno ploščo, komad?

V kratkem želimo posneti dva komada, narediti nekaj profesionalnih fotografij, da se bo lahko tudi na spletu slišalo, kaj delamo in da bomo s tem lažje prišli do novih koncertov. Kasneje pa je vsekakor velika želja posneti ploščo in videospot. Dejstvo pa je tudi, da snemanje v ‘tazaresnem’ studiu ni poceni. Vsi bendi se ukvarjamo s približno enakim problemom, da vedno zmanjka denarja za še kakšno činelo, efekt, mikrofon za vaje in podobno. Sicer pa smo veliki optimisti in verjamemo, da smo na pravi poti.

Print Friendly, PDF & Email