Doma Aktualno Divji veter aktiviral tudi zasavske gasilce

Divji veter aktiviral tudi zasavske gasilce

Veter, ki se je vse od včerajšnjega popoldneva razbesnel nad celotno državo, je tudi v Zasavju za seboj puščal razdejanje. Začelo se je s podrtim drevesom na cesti Zidani Most-Radeče ter nadaljevalo prav tako z ostanki drevesa na cestišču na odsekih Sava-Litija in Zagorje-Litija. Vozniki poročajo tudi o kupih kamenja na voznem pasu.

V vetrovnem popoldnevu je niz posredovanj zaradi vetra prekinil požar. Zagorela je vsebina koša za smeti v Trbovljah, po podatkih regijskega centra za obveščanje je začetni ogenj v ulici Sallaumines pravočasno pogasil mimoidoči občan, nakar sta gasilca PGD Trbovlje mesto dokončno pogasila ogenj ter preventivno pregledala okolico.

Z motornimi žagami v rokah so bili na delu gasilci PGD Mlinše, Podkum in Izlake, nam je zaupal Marko Bokal, ki so odstranjevali padla drevesa s cestišč in jih razžagali ter sprostili poti.

Foto: PGD Dol pri Hrastniku

Opozorila, naj se občani ne zadržujejo na prostem, nikakor niso bila iz trte izvita. Gasilci PGD Dol pri Hrastniku so iz večstanovanjskega objekta v Hrastniku odstranili razrahljano roleto iz okna, da v močnem vetru ne bi poškodovala mimoidoče, intervenirali pa so tudi zaradi podrtega drevesa v Gorah, nam je še zaupal Slavko Draksler.

Tokrat jo je, kljub močnim sunkom vetra, Zasavje dobro odneslo, so nam na zagotovili v štabu vseh treh zasavskih občinskih gasilskih enot.

Print Friendly, PDF & Email