Doma Aktualno Do Dirmajerjevega hriba končno tudi z rešilnimi in gasilskimi vozili

Do Dirmajerjevega hriba končno tudi z rešilnimi in gasilskimi vozili

Dva metra širši in malce višji

Podvoz do Dirmajerjevega hriba bo končno dočakal svoj dan. Občina je z rebalansom proračuna zagotovila 100.000 evrov za ureditev podvoza na Dirmajerjev hrib. Podpisana je pogodba z Direkcijo za infrastrukturo, nam je povedal župan Miran Jerič. Polmilijonsko investicijo bo v 60 odstotkih pokrila država, preostanek pa občina.

Po besedah župana bodo podvoz razširili za dobra dva metra in zvišali za 30 centimetrov. “Kar pomeni, da bo možen dostop tudi z najvišjim vozilom gasilske zveze” pojasni Jerič.

Krajevna skupnost o podrobnostih danes

Danes popoldan bodo projekt predstavili krajevni skupnosti, dela pa naj bi se začela v mesecu marcu, če se bodo s tem strinjali krajani. Okoli 100 stanovalcev živi v steklarniških, občinskih in komunalnih stanovanjih, nekaj je tudi stanovanjskih hiš.

Dela bodo trajal približno dva meseca, zato bo v tem času potrebno stanovalcem zagotoviti tudi parkirišče pred podvozom, saj bo podvoz neprevozen, še doda župan, ki bo načrte podrobneje predstavil danes. V vmesnem času bodo zagotovili tudi eno reševalno vozilo in eno gasilsko na Dirmajerjevem hribu, da bo zagotovljena intervencija.

 

Print Friendly, PDF & Email