Doma Aktualno Do termina pri zdravniku kar preko aplikacije

Do termina pri zdravniku kar preko aplikacije

Kartico vstaviš v vrstomat in na zaslonu se izpiše prva številka (ali prvi dve) zdravstvenega zavarovanja ter začetnici imena in priimka. Tako lahko pacient v trboveljskem zdravstvenem domu ves čas spremlja, kdaj bo predvidoma na vrsti. Čakalne vrste pri zdravnikih družinske medicine v Zdravstvenem domu Trbovlje (ZD) naj bi se skrajšale zahvaljujoč novemu sistemu, ki so ga uvedli v letošnjem letu.

S prvim septembrom je v polni meri zaživel projekt, v katerem so v ZD Trbovlje uredili vrstomate, ki so povezani neposredno z zdravstvenim informacijskim sistemom.

Informacijski zaslon

V praksi to pomeni, da bodo pacienti, ki bodo svojo kartico vstavili v vrstomat razvrščeni glede na to ali so naročeni ali nenaročeni. Naročeni in nenaročeni bodo postavljeni vsak v svojo vrsto, sestra pa bo v ambulanto lahko poklicala bodisi prvega naročenega ali prvega nenaročenega.

Z oktobrom bodo zaživeli še mobilna aplikacija in akutna ambulanta

Za mesec oktober so »prišparali« še dve novosti in sicer telefonsko aplikacijo, kjer se boste lahko k svojem izbranem zdravniku naročili na proste termine in potem ob registraciji na vrstomatu, na mobilnem telefonu spremljali, kdaj predvidoma boste na vrsti. Tako vam v ambulanti ne bo potrebno sedeti in čakati, ampak boste lahko brez slabe vesti skočili na kavico ali kakšen hiter opravek, pravi direktor ZD Trbovlje Denis Tomše.

Denis Tomše, direktor ZD Trbovlje

Druga novost, ki jo prinaša oktober bo vzpostavitev akutne ambulante. Ta bo namenjena ljudem z akutnimi stanji, ki še isti dan obiščejo zdravnika, a niso urgentni primeri, torej njihovo zdravstveno stanje ni tako hudo, da bi morali obiskati urgentni center. Ambulanta bo vsak dan sprejela vse paciente z akutnimi stanji ne glede na to kdo je vaš izbrani zdravnik. Vsak dan bo ena od ambulant družinskih zdravnikov delovala kot akutna in tisti dan ne bo sprejemala naročenih pacientov (oziroma v zmanjšanem obsegu), ampak večinoma le tiste z akutnimi stanji. Bistvo vzpostavitve teh ambulant je, da bodo zdravniki veliko lažje organizirali svoje delo, ter imeli več časa, ki ga bodo lahko namenili naročenim pacientom, še pojasni prvi mož zdravstvenega doma.

 

Vrstomati v vseh ambulantah in naročanje preko aplikacije

Print Friendly, PDF & Email