Doma Šport Dolani s polnim izkupičkom iz Krškega

Dolani s polnim izkupičkom iz Krškega

1.B. slovenska rokometna liga – 12.krog

RK Krško – RK Dol TKI Hrastnik 24:31 (12:15)

Krško – 9.12. 2017. Športna dvorana.Gledalcev 150. Sodnika Ivančič in Ivančič

KRŠKO: Hajduk 4obr., Škalički 4obr.; Zorič, Romih 4, Dular, Škafar 3, Željko 2, Kastelic 3, Novak, Bekrič, Denič 10(2), Mastnak, Glaser 1, Kozole, Vovk, Glogovšek 1. Trener Plazar

DOL:  Seme 12obr., Kos 2obr.; Brilej 6(1), Ajdari 7(3), Klepej 6, Moljk, Zobarič, Pintar 1, Gospodarič, Blagotinšek, Hribšek 2, Grušovnik 5, Ramič 1, Ribič, Jakopič 2, Simončič K. 1.Trener Simončič T.

7m: 4(2); 4(4)

Izključitve:  4 minute; 10 minut

  Dolski rokometaši se več kot zasluženo vračajo z zmago s sobotnega gostovanja v Krškem. Od prve pa do zadnje minute so prevladovali na parketu in njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Tokrat sta po odsotnosti s prejšnje tekme , na tej zaigrala  tudi Klemen Brilej in Domen Hribšek

Dolani so v Krškem takoj pokazali, kdo je gospodar na igrišču. Že v drugi minuti je bilo po hitro izvedenem napadu, ki ga je uspešno zaključil Matic Grušovnik  3:0 v njihovo korist. Ko je semafor v šesti  minuti  po zadetku Gregorja Klepeja kazal že + 4(6:2), je kaj kmalu postalo jasno, da  se dolski kapetan v Krško ni prišel samo pozdraviti s svojimi bivšimi soigralci. Odlično je tokrat delovala tudi  dolska obramba  z Žigo Semetom v vratih, ki ni dopustila domačim, da se popolnoma razigrajo.

Dolski rokometaši so tudi v drugem delu gostitelje  držali na varni razdalji, vselej so bili korak pred njimi in zanesljivo dosegli osmo zmago v tej sezoni. V dolski  ekipi so bili najučinkovitejši  Amal Ajdari s sedmimi,  Gregor Klepej in Klemen Brilej  s šestimi ter Matic Grušovnik s petimi goli, pri osmoljencih pa je bil Luka Denič z .desetimi zadetki daleč  pred ostalimi.

V zadnjem krogu  prvega dela prvenstva naslednjo soboto, dolski rokometaši gostijo RD  Škerjanc Jadran  Hrpelje- Kozina

Print Friendly, PDF & Email