Doma Hrastnik Dolgo in pestro poletje z Večgeneracijskim centrom Zasavje

Dolgo in pestro poletje z Večgeneracijskim centrom Zasavje

Še vedno pod vtisi dolgega, lepega poletja se z veseljem in ponosom spominjajo preteklega časa, ki so ga preživeli v družbi otrok pravijo v Večgeneracijskem centru Zasavje (VGC).

Tudi letos so se sodelavci Večgeneracijskega centra Zasavje povezali z Društvom prijateljev mladine in skupaj izvedli nekaj odličnih delavnic. Letos so z njimi sodelovali prostovoljci in ambasadorji vseživljenjskega učenja na Zasavski ljudski univerzi.

Poskrbeli so za pestro in zanimivo dogajanje, skoraj vsak je našel nekaj zase. Izvajali so kulinarične delavnice, pesniške in umetniške delavnice, ustvarjali so, delali znanstvene poskuse, se ukvarjali s športi, krajšali čas po »starem« in izdelali pravi verižni eksperiment. Ambasadorja Jure Tori in Denis Šketako in njuni delavnici sta bili zadetek v polno pravijo v VGC Zasavje.  S svojim sodelovanjem pomagata izpolnjevati misijo vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja še dodajo v VGC.

Posebej ponosni so na skupino verižnega eksperimenta. Vedoželjne in pridne otroške roke so se pogumno spopadle z delovnim izzivom in se spoprijateljile s pravim delovnim orodjem. Vsak ponedeljek se je žagalo, brusilo, vrtalo. Rezultat dela je bil prav osupljiv. Mojca Kropivc, Alenka Knez in Drago Lavrič so skupaj z otroki ustvarili verižni člen, ki je postal del pravega verižnega eksperimenta. To je lesena mehanska konstrukcija, ki z vzajemnim delovanjem potiska kovinsko kroglico, da potuje prek različnih ovir od začetne do končne točke.

Print Friendly, PDF & Email