Doma Šport Dolski rokometaši iz brezna na prag lige NLB

Dolski rokometaši iz brezna na prag lige NLB

1.B.DRL – 25.krog

RK Dol TKI Hrastnik – RK Krško 27:26 (13:16)

Dvorana Dolanka, gledalcev 200. Sodnika Ivančič Dejan in Ivančič Igor

DOL: Seme, Kos; Brilej 9(2), Klepej 5, Ajdari 7(3), Moljk, Zobarič, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 2, Cigler, Ramič 2, Ribič, Jakopič 1, Simončič. Trener Aleš Sirk

KRŠKO: Bogolin, Škalički; Zorič, Romih 4, Škafar 1, Sobotič 5, Dragan, Kastelic 1, Novak, Mastnak, Glaser 7(2), Kozole, Vovk 4(3), Požeg, Glogovšek, Kodrič 4. Trener Goran Brečko

Sedemmetrovke: 6(5); 5(5)

Izključitve: 6 minut; 8 minut

Dolski rokometaši so v predzadnjem krogu letošnje sezone zmagovito zaključili tekme na svojem parketu v dvorani Dolanka. V 25.krogu so v napetih in izredno razburljivih zadnjih desetih minutah tekme, uspeli streti odpor hitrih in žilavih Krčanov, ter tako zakorakali na prag lige NLB.

Pomembnost tekme je prispevala k slabši kakovosti igre domačih v 1.polčasu, kar so hitri gostje smelo izkoriščali. Ko je v 14.minuti Klemen Brilej zadel za 8:7, so v nadaljevanju pobudo počasi začeli prevzemati gostje. Po treh zaporednih zadetkih Krčanov, so v 23. minuti domači zaostajali 9:12. Največ preglavic sta domačim povzročala hitra Tadej Sobotič in Patrik Glaser. Dolanom kljub poizkusom do zaključka prvega dela ni uspelo zmanjšati razlike.

Tudi v drugem polčasu so vse niti imeli v rokah Posavci. Bolj ko se je tekma bližala končnici, večja sta bila nezbranost in nervoza v domačih vrstah. Posledica tega je bilo še vedno visoko vodstvo gostov v 49.minuti – 24:21. Nato pa so »kemičarji« zadnjih deset minut zaigrali agresivneje v obrambi, stekel je tudi napad, kjer sta Klemen Brilej in Amal Ajdari prevzela vso odgovornost v svoje roke. Visoko vodstvo gostov je začelo počasi kopneti.

Prebudili so se tudi dolski navijači in zadnje minute v dvorani nihče ni presedel. V zadnji akciji na tekmi, je pet sekund pred zaključnim piskom Domen Hribšek po uigrani akciji na šestmetrski črti lepo zaposlil Kristjana Bauerheima. Nad njim je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Vsa dvorana je bila v deliriju, ko je žogo v roke vzel hladnokrvni Amal Ajdari in že po izteku šestdesetih minut, zanesljivo premagal gostujočega vratarja Domna Škaličkija.

S to zmago odhajajo dolski rokometaši v zadnji krog v Hrpelje po vstopnico za ligo NLB. Kljub raznim kalkulacijam in preračunavanjem , se dolski rokometaši dobro zavedajo, da jim le zmaga na tem gostovanju odpira vrata v druščino najboljših slovenskih rokometnih ekip.

Najzanimivejši pari zadnjega kroga, 12.5.2018 ob 19:00:

RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina – RK Dol TKI Hrastnik

RK SVIŠ – Drava Ptuj

RK Sl.Gradec – ŠD Škofljica

Vrh lestvice pred zadnjim krogom:

  1. RK SVIŠ                       25   19  2  4   750:644   40
  2. ŠD ŠKOFLJICA              25   19  1  5   710:617   39
  3.  RK DOL TKI HRASTNIK 25   18  3  4   728:638   39
Print Friendly, PDF & Email