Doma Šport Dolski rokometaši le še korak do Prve lige

Dolski rokometaši le še korak do Prve lige

1.B.DRL – 24.krog

RK SVIŠ – RK Dol TKI Hrastnik 35:37 (15:18)

Dvorana OŠ Stična – 21.4.2018. Gledalcev 350. Sodnika Backovič Ozren in Palačkovič Mirko
SVIŠ: Pekeč, Podržaj, Škorc(4obr.); Tekavec 2, Knez 3, Zafran 3, Hrovat 2, Stopar 15(7), Košir Matej 4, Pirnat, Krabonja 2, Zlatnar, Erak 3, Bučar, Košir Matic 1, Ferkulj. Trener Polak Aleksander

DOL TKI: Kos(1obr.), Seme (5obr.) 1, Brilej 11(1), Klepej 7, Ajdari 6(2), Moljk, Pintar 1, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 8, Cigler 2, Ramič, Ribič 1, Jakopič, Simončič. Trener Sirk Aleš

Sedemmetrovke: 7(7); 5(3)
Izključitve: 6 minut; 8 minuti

Dolski rokometaši in njihovi navijači so se zmagovalno vrnili na Dol. V soboto zvečer so sredi Ivančne Gorice, v eni izmed doslej svojih najboljših predstav, v 24.krogu 1.B.DRL na kolena spravili vodilno moštvo lige SVIŠ in s tem zakorakali še bližje vrnitvi med najboljšo elito.
Dolski rokometaši so imeli, z izjemo uvodnih minut, ko sta se ekipi še »tipali« in je bil rezultat nekajkrat izenačen, ves preostali del tekme povsem pod svojim nadzorom. Ko so gostitelji po golu Luke Zafrana v 14.minuti povedli 7:6, je sledil bliskovit odgovor Dolanov. Naš najboljši strelec na tekmi Klemen Brilej, je v naslednjih štirih minutah odgovoril s štirimi zadetki v mrežo tokrat nemočnega Domna Škorca. Velikemu preobratu v teh minutah je poskrbel tudi dolski vratar Žiga Seme s zadetkom v prazna domača vrata. Tako je bilo v 19.minuti po odlični igri »kemičnikov« že velikih 11:8 v njihovo korist. Čeprav so imeli domači v svojih vrstah tudi na tej tekmi izjemno učinkovitega strelca Simona Stoparja, se mu ostali soigralci , zaradi izredno borbene igre dolske obrambe, niso niti približali.

Do konca prvega dela se je premoč Dolanov le še stopnjevala, njihove napade pa sta uspešno zaključevala tudi Domen Hribšek in kapetan Gregor Klepej. Piko na i premoči Dolanov pa je v zadnji minuti 1.polčasa postavil mladi Rok Pintar. In glede na prikazano igro v tem prvem delu, je semafor po tridesetih minutah kazal: domači 15 – gosti 18. Povsem zasluženo!

V drugem polčasu se je pričakoval ostrejši odgovor domačinov, vendar je dolski trener Aleš Sirk s svojimi borci na vsak njihov poskus imeli takojšen odgovor. V obrambi so Luka Cigler, Tomaž Ribič in Jasmin Ramić uspešno zaustavljali domače napade, v napadu pa se je razigral še Amal Ajdari. Z zadetkom slednjega so v 50.minuti Dolani povedli 29:25. Ko je Domen Hribšek v 58.minuti zadel za 35:31, so v zadnjih minutah domači zaigrali na vse in poskusili s posamično obrambo že takoj na sredini igrišča. To bi se jim kmalu obrestovalo, saj so se po treh zadetkih povsem približali. Vendar je hladnokrvni Luka Cigler z zadnjim golom na tekmi pokopal vsa upanja domačih igralcev in njihovih navijačev, ter jim tako s soigralci v tej sezoni prizadejal prvi poraz na njihovem parketu.

V naslednjih dveh krogih bodo dolski rokometaši sami odločali o svoji usodi. Njihov največji tekmec – Škofljica, je prav tako zabeležil zmago na gostovanju v Kozini, tako da zdaj prve tri uvrščene ekipe loči le točka razlike.
Sledi praznični premor, potem pa naslednjem krogu, 5.maja v Dolanko prihaja ekipa Krškega, ki se je v tem krogu znesla nad Trboveljčani, kar je hkrati tudi opozorilo domačim, da se na tekmeca v tem premoru kar se da dobro pripravijo.

Pari najzanimivejših tekem zadnjih dveh krogov:
5.5.2018
ŠD Škofljica – RK Radeče
RK Krim Olimpija – RK SVIŠ
RK Dol TKI – RK Krško

12.5.2018
RK Škerjanc Jadran Kozina – RK Dol TKI
RK SVIŠ – RK Drava
RK Sl.Gradec – RK Škofljica

Print Friendly, PDF & Email