Doma Aktualno Dolski rokometaši med najboljše

Dolski rokometaši med najboljše

Dolski rokometaši se po enoletni odsotnosti spet vračajo med najboljše slovenske rokometne klube.

V soboto zvečer so v Modri dvorani V Hrpeljah, pred množico svojih navijačev v zadnjem krogu v 1.B.DRL v odločilni tekmi premagali gostitelje z 30:26 (17:12) in postali vice-prvaki. Cilje in obljube, ki so si jih zadali pred prvenstvom so v celoti izpolnili.

Seveda pripada največ zaslug igralcem in trenerskemu štabu s prvim trenerjem Alešem Sirkom na čelu. Ta je v drugem delu sezone, po prevzemu dolskega kluba povezal izkušenost in mladost v celoto, ter uspel fantom vcepiti (pre)potrebno samozavest in zmagovalno miselnost.

“Na drugi strani pa je odlično delovala tudi uprava kluba s predsednikom Rokom Petričem in pokrovitelji ter sponzorji kluba.” Seveda pa ne smemo in ne moremo pozabiti, pravijo dolski rokometaši, na osmega igralca, torej na zveste dolske navijače in simpatizerje kluba. Prav posebej so se ti izkazali n zadnji tekmi, ko so na tribuni uprizorili pravo dolsko navijaško kuliso v rumeno zelenem. Kapetan Gregor Klepej ni skrival hvaležnosti in navdušenja do vseh, ki so jim stali ob strani, tudi takrat, ko jim ni šlo vse po maslu.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina – RK Dol TKI Hrastnik 26:30 (12:17)

Hrpelje, 12.5.2018. Modra dvorana, gledalcev 300. Sodnika Smolko Mitja in Knez Matija

Dol: KOS Martin, SEME Žiga (13obramb); BRILEJ Klemen 10(1), KLEPEJ Gregor 9, AJDARI Amal 4(3), MOLJK Jernej,  ZOBARIČ Gašper, PINTAR Rok 1, BAUERHEIM Kristian, GOSPODARIČTomaž, HRIBŠEK Domen 3, CIGLER Luka 1, RAMIČ Jasmin 1, RIBIČ Tomaž, JAKOPIČ David, SIMONČIČ Kristjan 1. Trener SIRK Aleš, pom.trenerja: SIMONČIČ Tadej, teh. vodja: ŠPACAPAN Borut

Jadran: Šapla, Ponikvar (6obramb), Kastelic 5(obramb);  Rupnik, Poles P., Koren, Poles J. 5(1),  Makuc, Makivič 4, Hrvatin 1, Drožina 4, Dobrila 5, Škabar, Gašperšič 7, Fičur. Trener Šimon Roman

Sedemmetrovke: 4(1); 4(4)

Izključitve:  8 minut; 10 minut

Foto: Bojan Šibila

Print Friendly, PDF & Email