Doma Hrastnik Dolski rokometaši zmagali na gostovanju

Dolski rokometaši zmagali na gostovanju

Dolski rokometaši  so sijajno odprli obračun  v tekmi 6.kroga 1.B.DRL v Škofljici. Po vsega treh minutah igre so po golu Klemna Brileja povedl 3:0.V nadaljevanju pa zapravili kar nekaj priložnosti za prepričljivejše vodstvo, kar so domači hitro kaznovali in že v 6.minuti izenačili. Prednost zadetka ali dva, so Dolani držali vse do zadnje minute pred odhodom v slačilnico. Po zapravljenem protinapadu za povišanje razlike na +3, so domačini v zadnjih sekundah uspeli prebiti dolsko obrambo in se približali le na gol zaostanka (16:17),kar je bil tudi rezultat 1.polčasa.

 Čeprav so domačini v uvodnih minutah 2.polčasa nevarno zapretili in prvič na tekmi povedli (18:17), so izbranci dolskega trenerja Tadeja Simončiča tudi v drugem delu srečanja imeli škarje in platno v svojih rokah ter bile vselej za korak pred gostitelji.  Po golih Kristijana Simončiča in Domna Hribška so v 41. minuti povedle za tri zadetke (24:21). V tem delu srečanja je dolski vratar Žiga Seme nanizal nekaj izjemnih obramb in držal svojo ekipo še naprej v lepi rezultatski prednosti. Domači so zadnjih deset minut pritisnili na plin, uspeli priti do izenačenja (26:26 in 28:28) ,v prelomnih trenutkih dvoboja pa je dolski kapetan Gregor Klepej z dvema zaporednima goloma utišal domače navijače. Kljub nekaterim napakam v samem zaključku, so dolski borci  uspeli zadržati prednost in tako dosegli prvo zmago na gostovanju v letošnji sezoni.

V dolski ekipi sta bila  je bila najučinkovitejša Domen Hribšek z osmimi in Klemen Brilej s sedmimi zadetkih, med tem ko je vratar Žiga Seme zbral 11 obramb. Pri gostiteljih pa je v polno največkrat zadel Žiga Krese – 6 krat, od tega petkrat s črte sedmih metrov.

V naslednjem krogu dolski rokometaši gostijo Ptujčane, Škofeljčani pa gostujejo v Radečah.

Print Friendly, PDF & Email