Doma Aktualno Drog nevarno visel 3 mesece čez cesto

Drog nevarno visel 3 mesece čez cesto

V Trbovljah zadnje čase del prebivalcev Trga revolucije jezi tudi javna razsvetljava. In to upravičeno, saj neurejeno in tudi nevarno stanje traja že nekaj mesecev, čeprav so krajani, kot navajajo, že urgirali za ureditev. Na občini zagotavljajo, da do njih obvestilo ni prišlo.

Drog je nevarno visel čez cesto že od decembra

Srž slabe volje traja že od lanskoletnega decembra, natančneje tedanjega vetra in obilnih snežnih padavin, ki so zaradi zmrzali povzročili tudi žled, podiranje dreves in podobno. Posledično zobem narave se je ob cesti, ki v omenjenem naselju pelje mimo številk 9, 5A in 5 ter do številke 3, nevarno nagnil drog javne električne napeljave. Nevarno nagnjen je “čakal” nad cesto vse do včeraj, ko smo klicali na trboveljsko občino.

Nagnjen ni le več kot tričetrtinski leseni elektro drog, ampak je načeto tudi betonsko vznožje, na katerega je drog montiran. Na drogu, ki ni bil le nagnjen, ampak je bilo načeto tudi betonsko temelje, je sicer luč javne razsvetljave ceste, prav tako pa čezenj poteka kabel električne napeljave.

Krajani so, vsaj tako trdijo, na to opozorili pristojne službe, ki naj ne bi ukrepale. Na Elektru Ljubljana so nam pojasnili, da sta razsvetljava in drog v domeni občine: »Občina Trbovlje je leta 2009 podpisala koncesijsko pogodbo za opravljanje gospodarske javne službe dobave, postavitve, vzdrževanja in izvajanja javne razsvetljave v občini Trbovlje z družbo Javna razsvetljava d. d. in sicer za dobo 20 let,« odgovarjajo. Prav tako na Občini niso bili obveščeni o nagnjenem drogu: »pri pregledu javljanj in sporočanj napak na javni razsvetljavi ni koncesionar evidentiral nobene napake na omenjenem naslovu, da bi lahko le to odpravil oziroma izvedel začasni ukrep za preprečitev nevarnosti. Za napako smo na občini izvedeli v vašem sporočilu, ki smo ga nemudoma posredovali koncesionarju, ki je dolžan zadevo tudi sanirati”.

In napaka je res bila nemudoma odpravljena. Ali so krajani svoje težave opisovali bolj po gostilnah kot pri pristojnih službah ali pa so na občini obvestilo o problematičnem drogu enostavno dali na stran?

Avtor: Roman Turnšek

Print Friendly, PDF & Email