Doma Aktualno Droge in vandali na zagorskih ulicah

Droge in vandali na zagorskih ulicah

Zagorski policisti so v preteklem letu obravnavali 217 kaznivih dejanj.

Porast vandalizma in prometa z drogami

“Kljub številkam je stanje na področju kriminalitete v občini Zagorje ugodno,” pravi Marko Kaluder, pomočnik komandirja policijske postaje Zagorje, ki je na zadnji občinski seji svetnikom poročal o delu policije v preteklem letu.

Marko Kaluder

Kar za 27% se je namreč povečalo število kaznivih dejanj poškodovanja tujih stvari, prav tako so policisti zabeležili 36% več kršitev Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, kar je posledica spremenjenega načina dela zagorskih policistov.

Policisti so lani preiskali 128 kaznivih dejanj, a se je preiskanost le-teh zmanjšala za deset odstotkov v primerjavi s preteklim letom. Se je pa povečal delež lastnih zaznav kaznivih dejanj s strani policistov, pojasnjuje Kaluder.

Leto brez žrtev na zasavki

O dobrem delu policije na področju prometne varnosti priča dejstvo, da v preteklem letu na zagorskih cestah niso zabeležili smrtnih žrtev, kar je uspeh, glede na dejstvo, da skozi Zagorje poteka glavna prometna žila, ki povezuje Zasavje, preko Zagorja, Kisovca in Izlak, z avtocesto, je še dodal Kaluder.

SORODNI ČLANKI:

V Hrastniku policisti napisali tretjino manj položnic

 

Print Friendly, PDF & Email