Doma Aktualno Družinsko znanje zapakirano v majhen lesen “zasavski” plošček

Družinsko znanje zapakirano v majhen lesen “zasavski” plošček

Rajteričevi so že pošteno zakorakali v Zasavje. Ne le, da začetki njihovega družinskega uspeha izvirajo iz Trbovelj – tudi danes s svojo pisarno in proizvodnjo ostajajo v Trbovljah.

Družinsko podjetje Pravi um d.o.o., ki je eno redkih družinskih start-up podjetji,  je svoje prve korake poslovne poti in zgodbe uspeha, z njihovim produktom Tobiar, začelo v Zasavju, v trboveljskem Katapultu preko projekta Podjetno v svet podjetništva.

Pojavila se je težav in so rešitev kar sami naredili

Ustanovitelji so oče Miha ter sestri Maja in Nina Rajterič iz Ljubljane. Ideja za Tobiar se je porodila, ko je Maja izkusila bolečine zaradi sindroma karpalnega kanala. »Pri pisanju magistrske naloge, priznam, sem pretiravala. Ker sem jo želela opraviti v zadanem roku, in »neuspeh« ni bil v moji domeni, sem cele dneve sedela za računalnikom in pisala. Še jesti sem skoraj da ne pozabila. Bila sem odločena.« nam pripoveduje Maja.

Bolečine so postajale vse hujše, operacija ali prestaviti roka za oddajo magistrske ni bila opcija.

Družina staknila glave in ne le Maji, pomagali vsem!

Staknili so glave in iskali rešitve, takrat pa so se pojavili prvi zametki Tobiarja. Ta je bil prvotno narejen iz gipsa. Nato so ohišje spremenili v les, saj so študije pokazale, da ima ta neverjetno dober vpliv na počutje – konkretno zmanjšuje stres in tesnobo, posledično pa tudi krvni tlak in srčni impulz. Prvotno ime malega pripomočka je bilo ClickyWood, s katerim so se, kot člani Katapulta prijavili v zasavski podjetniški program. Razvijali so ideje, produkt, pridobivali znanja in veščine marketinga in podjetništva ter produktu spremenili ime v Tobiar. Ideja za ime je nastala zaradi želje, da dobi širši pomen. Imena  Tobi, Tobias in izpeljanko Tobiar se tako največkrat povezuje s pojmom pozornost. Tobiar je danes klinično preizkušen terapevtski pripomoček, za katerega je bila opravljena neodvisna klinična študija na Fakulteti za medicino, univerze v Ljubljani.

Pridobili so tudi subvencijo P2R (za regionalni razvoj) preko Slovenskega podjetniškega sklada, kasneje pa še investicije od Fil Rouge Capital in subvencijo SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, se udeleževali razstavnih sejmov po Evropi, kjer so pridno nabirali zmage in priznanja za inovativnost ter pomembne poslovne kontakte. Svoje poslovne prostore so uredili v Trbovljah, v okolici Termoelektrarne Trbovlje.

Kaj torej je Tobiar?

Tobiar smo seveda preizkusili tudi v uredništvu ZON.si in rečemo tako: Za vse, ki opravljate sedeče delo – je to obvezna oprema!

Tobiar je lesen plošček, malce večji od klasične računalniške miške. Naprava je klinično preizkušen terapevtski pripomoček, ki deluje s pomočjo vibracij, namenjen preventivni uporabi za preprečevanje razvoja poškodb zaradi ponavljajočih se gibov ter izjemne uspehe dosega pri lajšanju bolečin, predvsem v ramenih, vratu in zapestju. Tobiar, ki je od samih začetkov do danes preživel več oblikovalski sprememb, je danes lična dizajnerska naprava, ki spada na vsako – tako poslovno kot domačo mizo.

Bi imel/a svoj Tobiar tudi ti?

S promocijsko kodo ZON20 te čaka kar 20 odstotni popust pri nakupu koristne in uporabne naprave. Več izveš tukaj: WWW.TOBIAR.com

Print Friendly, PDF & Email