Doma Aktualno Dva vozila pod vplivom alkohola

Dva vozila pod vplivom alkohola

V petek v popoldanskem času je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev povzročitelja.

Prav tako v petek v popoldanskem času je neznanec  poškodoval  vetrobransko  steklo parkiranega  osebnega  avtomobila  in s tem lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

V soboto preko  noči  je  neznanec  pristopil do garaže v Trbovljah in z neznanim predmetom  poskušal  vlomiti  v  notranjost,  vendar je dejanje ostalo pri poskusu.

V popoldanskem času pa je 57-letni voznik motornega kolesa vozil po glavni cesti iz smeri Trbovelj proti Hrastniku in zapeljal na nasprotni pas, kjer je trčil v bok nasproti vozečega osebnega avtomobila.  Po  trčenju ga je odbilo v desno, kjer je trčil v podporni zid in se pri tem hudo telesno poškodoval.

V petek so policisti posredovali zaradi več podrtih dreves in nanosa peska na vozišče na relaciji med Litijo in Zagorjem.

V Zagorju ob Savi je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Na kraju je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola z vpitjem in neupoštevanjem ukazov policistov nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju je bil izdan plačilni. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je imel kršitelj v posesti več kosov novih oblačil, njihov izvor pa policisti še preverjajo, saj obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja. Po vseh ugotovljenih dejstvih in okoliščinah bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pri kontroli prometa v soboto je bil v Kisovcu ustavljen voznik osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,61 mg/l izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje.

Pri kontroli prometa je bil v Zagorju ustavljen voznik osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,74 mg/l izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje.

Med vikendom se je v Zagorju ob Savi odvilo tudi večje število javnih prireditev, ki so bile množično obiskane.  V času prireditev, te je obiskalo več kot 13.500 obiskovalcev, so policisti:

– Petim osebam zasegli snov, za kateri se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po izvedeni analizi snovi, bodo zoper osebe ustrezno ukrepali.

– Ugotovili dve kršitvi po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, izdan je bil plačilni nalog kršiteljema, ki sta omogočila uživanje alkohola mladoletnim osebam.

V jutranjih urah petka so bili hrastniški policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Hrastniku, z navedenim kaznivim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 1.300 evrov. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo.

V nedeljo v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni, da je pes ugriznil drugega psa. Policisti so lastnici psa izdali plačilni nalog.

Print Friendly, PDF & Email