Doma Šport Dve tekmi dve zmagi

Dve tekmi dve zmagi

Motokrosisti so ta konec tedna začeli sezono državnega prvenstva v motokrosu. Med tekmovalci, ki so se v soboto najprej pomerili na progi v Zaboku na Hrvaškem in v nedeljo v Prilipah pri Brežicah, je bil tudi Trboveljčan, Maks Mausser. Obakrat je bil v svojem razredu MX 125 najhitrejši.

Sobotna tekma je bila zaradi močnega dežja in blata prekinjena, za nižje kategorije celo odpovedana, tako da je obveljal vrstni red, ki so ga tekmovalci zabeležili v prvi vožnji. Maks se je na blatni progi najbolje znašel in zmagal; premagal je tudi vse tekmece z močnejšimi, 250 kubičnimi motorji. Tekmovalci s 125 in 250 kubičnimi motorji namreč vozijo skupaj, točkuje pa se vsak razred posebej.

V nedeljo so imeli organizatorji tekme v Prilipah več sreče z vremenom, kar je pomenilo tudi odlične razmere na progi. Maks je bil suveren v obeh vožnjah, obakrat je bil najhitrejši in z maksimalnim izkupičkom točk osvojil prvo mesto.

Mausser, ki je iz Yamahe presedlal na Husqvarno, ima od konca lanskega leta novega trenerja, Bogomirja Gajserja. Prav tako tekmuje za Gajserjev team – Motocross-ski Gajser team.

Print Friendly, PDF & Email