Doma Šport E-turnir Katana prinesel dve medalji

E-turnir Katana prinesel dve medalji

Tako kot vsi športniki v zadnjem obdobju, so bili tudi karateisti prikrajšani glede tekmovanj. Ekipi Sportdate se je porodila ideja o izvedbi e-tekmovanj v katah. Sistem tekmovanja poteka tako, da vsak prijavljen tekmovalec prejme kodo, posname izvedbo svoje kate in jo pošlje organizatorju. V določenem času sodniki pregledajo in ocenijo nastope v posameznih skupinah.

V začetku junija je potekal e-turnir »Katana Cup 2020«, ki se ga je udeležilo 750 nastopajočih iz 38 držav sveta. Med to množico so bile tudi štiri tekmovalke našega kluba, Simona Češarek, Anja Laharnar, Laura Božjak in Alenka Paternoster.

Najboljše se je odrezala Laura Božjak, ki je v kategoriji deklet starih od 14 do 17 let osvojila srebrno medaljo. V skupinskem delu je Laura osvojila celo najvišjo oceno. V izločilnih bojih pa po vrsti premagala predstavnici Nemčije in Anglije ter se tako uvrstila v finale, kjer pa je boljšo oceno prejela Norvežanka.

Za drugo trboveljsko medaljo je poskrbela Alenka Paternoster v kategoriji žensk nad 35 let, ki je v polfinalu izgubila proti tekmovalki iz Anglije. Alenka je končala na tretjem mestu.

Simona in Anja pa sta končali tekmovanje po prvem nastopu v skupinskem delu.

Print Friendly, PDF & Email