Doma Fotogalerija VIDEO: Ekipe, ki potujejo v končnico tekmovanja, že znane

VIDEO: Ekipe, ki potujejo v končnico tekmovanja, že znane

Poročilo 18. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Sedemnajsti in obenem predzadnji teden rednega dela KRLZ nam je postregel s presenečenjem sezone, v katerem so igralci Gostilne Čuk premagali favorizirane Lituse, Šajspoh rangersi so za zmago poskrbeli v iztočnici tekme, Laški derbi pa je pripadel Zlatorgovcem.

BERMUDKI ČUKI : ŠD LITUS 61 : 59
STRELCI
Bermudski čuki; Drolc 22, Odlazek 19 (2×3), Bajda 11 (1×3), Cvitić 9, Kotar, Vrankar
ŠD Litus; Repina 22 (3×3), Kolenc 14 (2×3), Pestotnik 9 (1×3), Muzga 6, Cirar 5, Drnovšek 3 (1×3), Peterca

Za presenečenje sezone so tokrat poskrbeli zagorski Čuki, ki so v zadnji tekmi sezone prikazali čisto drugačen obraz. Z zelo učinkovito igro v napadu so strli Litijane, ki so kljub dobrem metu iz igre naredili preveč napak v obrambi. Pri Čukih sta v napadu izstopala zelo učinkovita Timi Drolc (22 točk) in Gašper Odlazek (19 točk). Čuki se torej od letošnje sezone poslavljajo z zmago, Litusi pa kljub spodrsljaju odhajajo v borbo za polfinale.

ŠAJSPOH RANGERS : ČRIČKI 49 : 46
STRELCI
Šajspoh rangers; Smiljić 17, Fantinato 15 (3×3), Perak 7, Požin B. 7, Požin M. 2, Pristovnik 1, Remškar
Črički; Kajna 17, Seručar 13, Božič 12 (2×3), Markotič 6, Pavlin 1, Žilnik, Medved

Po pričakovanjih zelo izenačena tekma se je za takšno tudi izkazala. Skozi celotno tekmo smo gledali trdo borbo za vsako posest žoge. Po izenačenem prvem polčasu so takoj po premoru Črički pritisnili na plin in so v sredini tretje četrtine vodili že za 9 točk. Rangersi so v zadnjo četrtino zakorakali bolj odločno in na krilih Božidarja Smiljića (17 točk) tekmo obrnili v svoj prid.  Črički so imeli v zadnjih petnajstih sekundah kar tri priložnosti, da tekmo pošljejo v podaljšek, a roke njihovih ostrostrelcev niso bile dovolj mirne.

ZLATOROG VETERANI : TIFERJI LAŠKO 45 : 41
STRELCI
Veterani Zlatorog; Uršič 17, Cizej 13 (1×3), Blatnik Ž. 8 (1×3), Kotar 4, Lapornik 3, Gorjup, Sadar, Blatnik Z.
Tiferji Laško; Bajramlić 17, Pipan 7 (1×3), Požun 7, Vrščaj J. 7, Vrščaj D. 3, Kaluder, Zdolšek

Tekma ki je bila označena kot derbi tedna, je opravičila sloves tega naziva. V zelo izenačenem prvem polčasu smo gledali zelo obrambno naravnano igro moštev, igralcev in prijateljev, ki se med seboj zelo dobro poznajo. Opaznejšo razliko so Zlatorogovci naredili v tretji četrtini, ko so izkoristili slab met iz igre Tiferjev, ki so dosegli le štiri točke. Kljub temu da so Tiferji zadnjo četrtino dobili, jim preobrat ni uspel. V zelo dobrem strelskem učinku Mihe Uršiča, so Veterani tekmo pripeljali v miren zaključek in si tako še izboljšali položaj na lestvici.

Print Friendly, PDF & Email