Doma Aktualno EKSKLUZIVNI posnetki rušenja strojne iz zraka

EKSKLUZIVNI posnetki rušenja strojne iz zraka

Velik del Trbovelj se spreminja. Rušenje nekoč mogočne strojne tovarne se je že pričelo in naj bi z njim zaključili nekje do oktobra. Podjetje Toming, katerega lastnik je Zoran Ročnik naj bi na mestu tovarne postavilo velik trgovski center.

Kot so nam zaupali na občini bodo najprej izpraznili notranjost tovarne, nato pa se lotili dejanske rušitve objekta. Investitorji so prvič s svojimi idejami v Trbovlje prišli že pred dvema letoma, poročajo na občini, kjer so začeli z usklajevanjem v občinske prostorske akte. “Prav tako smo se morali uskladiti glede izvedbe kolesarskih površin, ki jih občina planira urediti na tem območju v sklopu EU projekta.” Na občini so navdušeni nad projektom: “Kot lokalna skupnost pozdravljamo izvedbo vsakega projekta, s katerim pridemo do urejenega okolja, novim delovnih mest in drugih novosti. Trgovine ne bodo namenjene samo Trboveljčanom, ampak vsem prebivalcem v regiji in širše, saj Trbovlje predstavljajo tudi upravno središče regije.”

V podjetju Toming inženiring še ne želijo komentirati investicije. Kot so nam zaupali v tajništvu podjetja takšnega povpraševanja o sami izvedbi niso pričakovali, zato bodo z izjavami še nekaj časa počakali.

Z investicijo na območju tovarne, naj bi Trbovlje imele tudi lepši vhod v mesto. In na občini še dodajo, da je kakršenkoli nov objekt boljša opcija, kot pa obstoječa, podirajoča se stavba in to ob glavni mestni vpadnici.

 

 

Print Friendly, PDF & Email