Doma Aktualno Ekskluzivno: Odkrijte TRBOUSKI ŠPAJZ!

Ekskluzivno: Odkrijte TRBOUSKI ŠPAJZ!

V sklopu projekta Inspiracija in praznovanja praznika občine Trbovlje, bo od 24. do 31. maja potekal kulinarični festival, ki ga v Trbovljah še ni bilo.

K sodelovanju so povabili trboveljske gostince, ki bodo v tem obdobju ponujali tudi lokalne jedi, navdih zanje pa so črpali v zgodovini, zapuščini in industrijski dediščini našega mesta.

Se še spomnite, kaj so vam včasih za kosilo ali večerjo pripravljale babice? In s čim ste se posladkali, ko ste bili pri njih na počitnicah? Vse te spomine boste lahko obudili že naslednji teden in marsikatero izmed teh jedi ponovno okusili. Nekatere na tradicionalen, druge pa na povsem nov način, z navdihom prihodnosti in sedanjega časa.

Vabljeni ste, da se od 24. do 31. maja oglasite pri katerem izmed spodnjih ponudnikov, za pokušino pa vam izdamo delček ponudbe: knapovski fižolov golaž, domači jabolčnik, rudarsko nabodalo na šmornu, purfl pica, knapuska pica, krumpantoč, kuolm sladoled, paverska južna, ocvirkovka in še mnoge druge.

Kje bodo jedi iz TRBOUSKIGA ŠPAJZA na voljo?

In to še ni vse!

Kakšen bi bil kulinarični festival brez tekmovanja v kuhanju grenadirmarša? Letošnje tekmovanje bo že tretje po vrsti. Zato si rezervirajte soboto, 25. maj, od 16. ure dalje za popoldansko druženje ob dobri glasbi, lokalnem vzdušju in seveda – grenadirmaršu.

V Mestnem parku Trbovlje se bodo med seboj pomerile številne ekipe, obiskovalci pa boste skuhano lahko tudi poizkusili. Prav tako se bodo v sklopu Podeželske tržnice v parku predstavili ustvarjalci in ponudniki, ki bodo na stojnicah ponujali svoje izdelke. Pestro vzdušje v parku bodo glasbeno obarvali z nastopom učencev trboveljskih šol in Ansamblom Igor in zlati zvoki.

Foto: Arhiv Občine Trbovlje

Print Friendly, PDF & Email