Doma Šport Ekskluzivno povabilo v Milano

Ekskluzivno povabilo v Milano

Minuli vikend so se plavalci Žiga Šintler, Tim Dolanc in Nika Todorovič udeležili tradicionalnega 39. plavalnega mitinga v Milanu, kamor odhajajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja, Malaspina Sporting  Cluba.

To je bilo že petnajsto gostovanje odkar so navezali stike leta 2000 ob nastopu trboveljskih reprezentantov, Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča, v italijanskem Trentu.

Od takrat se klub tega tekmovanja ni udeležil le štirikrat. Leta 2016 in 2017, ker ga zaradi nastopa njihovih plavalcev na vseh velikih tekmovanjih sezone niso organizirali in dvakrat, ko je bila domača tekma Lučkin pokal v istem terminu, kot omenjena tekma v Milanu. Ker je bila v istem vikendu tudi tekma v Kamniku, so se starejši  plavalci raje odločili za omenjeno tekmovanje, ker bi sicer ob neudeležbi le tega, izgubili naklonjenost domačinov, ki krijejo vse stroške bivanja in štartnin.

Žiga Šintler

V veliki konkurenci 500 plavalcev iz 25 klubov iz vse Lombardije je preboj do medalj uspel Žigi Šintlerju, ki je osvojil prvo mesto na 100 prsno, ter drugo na 100 prosto, ter se dvignil na zmagovalni oder, kjer so pustili svoje sledi že nekdanji plavalci: Gregorčič, Bola in Požun. A ni ostalo le pri njegovih medaljah, saj je za presenečenje poskrbela  Nika Todorovič z zmago v kategoriji mladink na 200 hrbtno.

 

Nika Todorovič

Z nastopi ni razočaral niti Tim Dolanc, saj je plaval osebni rekord na 50 delfin, a po tej disciplini obnovil poškodbo  ramena, kar ga bo na žalost za nekaj časa oddaljilo od bazenov.

Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi  dokazali tudi najmlajši plavalci, ki so na kamniški Veroniki potrdili dobro delo v plavalnem klubu. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, pokazali pravi obraz in dokazali kvaliteto trboveljskega tekmovalnega plavanja.

Print Friendly, PDF & Email