Doma Aktualno EKSKLUZIVNO: Razkrivamo izvajalce Nohšihta in Anduhta

EKSKLUZIVNO: Razkrivamo izvajalce Nohšihta in Anduhta

Občinski praznik bo obeležen na bolj formalni prireditvi na predvečer praznika, torej 31. maja, ob 19. uri, ko bo v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje potekala osrednja slovesnost, na kateri bodo počastili spomin na boj delavstva proti Orjuni. Letos pričakujejo goste tudi iz drugih držav in sicer Hrvaške, Srbije in Makedonije.

Niti slučajno pa s tem ne bo konec praznovanj. V petek, 8. junija in soboto, 9. junija bosta na trgu med MCT in DDT potekala sedaj že tradicionalna Anduht in Nohšiht. Obiskovalcem obljubljajo prijetno praznovanje od petka zvečer do nedelje zjutraj, na odru pa se bodo pokazali Šank Rock, Dan D, Dan Di Ego, Tim Kores Kori in drugi večer še Klapa Skala, Manca Špik, Isaac Palma in Kingstoni.

Zabava tudi čez dan!

Praznovanje pa ne bo potekala samo v večernih urah, zagotavljajo organizatorji. Za obiskovalce so pripravili pestro sobotno dogajanje, ko bo na Ulici 1. junija v dopoldanskih urah potekala Podeželska tržnica z velikim izborov izdelkov in pridelkov lokalnih podjetij, ustvarjalcev in društev nato pa v popoldanskih urah še tekmovanje v kuhanju grenadirmarša. Tekmovala bodo trboveljska podjetja, zavodi, društva, obiskovalci pa bodo jedi tekmovalcev lahko tudi poizkusili. Po končani podelitvi in razglasitvi treh najboljših ekip, ki so pripravile najboljši Grenadirmarš 2018, sledi otvoritev novega avtomatskega defibrilatorja pri Mladinskem centru Trbovlje. In seveda še nadaljevanje praznovanja do jutranjih ur na Nohšihtu.

Print Friendly, PDF & Email